Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey konusu , Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey Kesme tahtası malzemeleri önemlidir: Uygun bir kesme tahtası kullanmak ve bıçaklarınızı yıkamak çok önemlidir. Tahta, bambu veya plastik kesme tahtaları bıçaklarınız için karma olan ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.06.2014, 08:47   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey



Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey



Kesme tahtası malzemeleri önemlidir: Uygun bir kesme tahtası kullanmak ve bıçaklarınızı yıkamak çok önemlidir. Tahta, bambu veya plastik kesme tahtaları bıçaklarınız için karma olan yüzeylerden daha iyidir. Cam, metal, seramik ve taştan yapılan tahtalar ise bıçaklarınıza hemen zarar verir.

Keskin bir bıçak aslında sadece birkaç kesiğe neden olabilir: Keskin bir bıçakla kendinizi daha az kesmenin nedeni ise herhangi bir şeyi keserken daha az güç harcamanızdır. Keskin bıçaklardan korkmayın. Ancak çok fazla çaba harcamanızı gerektiren körleşmiş bıçaklar ile daha fazla yaralanabilirsiniz. Keseceğiniz malzemeye göre doğru bıçağı kullanın.

Uygun kesme tekniklerini öğrenin: Parmaklarınızı aşağıya doğru kıvırın ve bıçak için hedef olarak parmak ekleminizi kullanın. Baş parmağınızı takip edin. Hayatınız boyunca mutfakta bıçak kazalarını azaltmak için mutlaka doğru ve uygun kesme tekniklerini öğrenin.

İşinize yarayacak bir bıçak seçin: Arkadaşınız için iyi olan bir bıçak sizin için de en iyisi anlamına gelmez. Mümkünse bıçak satın almadan önce elinize uygun olup olmadığını denemek için bir şeyler kesin.

Hazırladığınız her yiyecek için aynı bıçağı kullanmayın: Genel kural olarak, çeşitli yiyecekler için farklı bıçaklar kullanın.

Et bıçağını yemek hazırlarken kullanmayın: Eğer sadece şef bıçağınız ve meyve bıçağınız varsa bunları da yiyeceklere göre paylaştırarak kullanın. Birçok ev araç-gerecinin içinde tırtıklı et bıçakları genellikle keskin bıçaklardır.

Tırtıklı bıçak testere değildir: Birçok yiyecek tırtıklı bıçak yerine tek ve uzun bir hareketle ince dilimler şeklinde kesilebilir. Bu nedenle tırtıklı bıçaklarınızı uygun yerlerde kullanın.

Kesme tahtanızı temiz tutun: Bir yerinizi kesmek istemiyorsanız, kesme tahtanızın üzerine herhangi bir yiyecek koymayın.

Bıçaklarınızı bulaşık suyunun içine atmayın: Keskin bıçaklar + deterjanlı bulaşık suyu + eller = kötü bir sürpriz. Bıçaklarınızı kullandıktan sonra yıkayın, kurulayın ve çocukların erişemeyeceği bıçaklığınıza yerleştirin.

Düşen bıçağın sapı yoktur: Düşen bıçağı tutmazsanız ve ayaklarınız da çıplaksa hiç şansınız yoktur. Çünkü yere düşen bıçak dik olarak düşer.

Kocaman bıçak setlerinden uzak durun: Vasat bir büyük bıçak seti yerine gerçekten keskin olan birkaç parça bıçak almanız sizin için daha iyi olacaktır

Önce güvenlik gelir: Kesme tahtanızın kaymaması için mutfak havlunuzu altına yerleştirerek destekleyin.

Bıçakların ağzı yiyecekleri yakalamak için değil kesmek içindir: Birçok insan bıçağın keskin ağzını tahtanın kenarındaki yiyeceği yakalamak için kullanır. Kesinlikle bunu yapmayın, bunun yerine bıçağınızın keskin kalmasını sağlamak için kenardaki yiyecekleri yakalamak için bıçağın sırtını kullanın.

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Frankenstein, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:38