|
Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
16.06.2014, 08:47 | #1 (permalink) |
| Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey Mutfak Bıçakları Hakkında Bilmediğiniz 13 Şey Kesme tahtası malzemeleri önemlidir: Uygun bir kesme tahtası kullanmak ve bıçaklarınızı yıkamak çok önemlidir. Tahta, bambu veya plastik kesme tahtaları bıçaklarınız için karma olan yüzeylerden daha iyidir. Cam, metal, seramik ve taştan yapılan tahtalar ise bıçaklarınıza hemen zarar verir. Keskin bir bıçak aslında sadece birkaç kesiğe neden olabilir: Keskin bir bıçakla kendinizi daha az kesmenin nedeni ise herhangi bir şeyi keserken daha az güç harcamanızdır. Keskin bıçaklardan korkmayın. Ancak çok fazla çaba harcamanızı gerektiren körleşmiş bıçaklar ile daha fazla yaralanabilirsiniz. Keseceğiniz malzemeye göre doğru bıçağı kullanın. Uygun kesme tekniklerini öğrenin: Parmaklarınızı aşağıya doğru kıvırın ve bıçak için hedef olarak parmak ekleminizi kullanın. Baş parmağınızı takip edin. Hayatınız boyunca mutfakta bıçak kazalarını azaltmak için mutlaka doğru ve uygun kesme tekniklerini öğrenin. İşinize yarayacak bir bıçak seçin: Arkadaşınız için iyi olan bir bıçak sizin için de en iyisi anlamına gelmez. Mümkünse bıçak satın almadan önce elinize uygun olup olmadığını denemek için bir şeyler kesin. Hazırladığınız her yiyecek için aynı bıçağı kullanmayın: Genel kural olarak, çeşitli yiyecekler için farklı bıçaklar kullanın. Et bıçağını yemek hazırlarken kullanmayın: Eğer sadece şef bıçağınız ve meyve bıçağınız varsa bunları da yiyeceklere göre paylaştırarak kullanın. Birçok ev araç-gerecinin içinde tırtıklı et bıçakları genellikle keskin bıçaklardır. Tırtıklı bıçak testere değildir: Birçok yiyecek tırtıklı bıçak yerine tek ve uzun bir hareketle ince dilimler şeklinde kesilebilir. Bu nedenle tırtıklı bıçaklarınızı uygun yerlerde kullanın. Kesme tahtanızı temiz tutun: Bir yerinizi kesmek istemiyorsanız, kesme tahtanızın üzerine herhangi bir yiyecek koymayın. Bıçaklarınızı bulaşık suyunun içine atmayın: Keskin bıçaklar + deterjanlı bulaşık suyu + eller = kötü bir sürpriz. Bıçaklarınızı kullandıktan sonra yıkayın, kurulayın ve çocukların erişemeyeceği bıçaklığınıza yerleştirin. Düşen bıçağın sapı yoktur: Düşen bıçağı tutmazsanız ve ayaklarınız da çıplaksa hiç şansınız yoktur. Çünkü yere düşen bıçak dik olarak düşer. Kocaman bıçak setlerinden uzak durun: Vasat bir büyük bıçak seti yerine gerçekten keskin olan birkaç parça bıçak almanız sizin için daha iyi olacaktır Önce güvenlik gelir: Kesme tahtanızın kaymaması için mutfak havlunuzu altına yerleştirerek destekleyin. Bıçakların ağzı yiyecekleri yakalamak için değil kesmek içindir: Birçok insan bıçağın keskin ağzını tahtanın kenarındaki yiyeceği yakalamak için kullanır. Kesinlikle bunu yapmayın, bunun yerine bıçağınızın keskin kalmasını sağlamak için kenardaki yiyecekleri yakalamak için bıçağın sırtını kullanın.
__________________ all the best. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |