Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Açlık ağız kokusu yapar mı ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/119940-aclik-agiz-kokusu-yapar-mi.html)

Courage 12.07.2014 13:13

Açlık ağız kokusu yapar mı ?
 
Açlık ağız kokusu yapar mı ?



Ramazan'da ağız bakımı hakkında bilgiler veren Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır uygulanacak basit yöntemlerle oruç sırasında oluşan ağız kokusunun önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Ramazan'da 15-16 saate varan açlık ve susuzluk ister istemez ağız kokusunu da beraberinde getiriyor. Anadolu Sağlık Merkezi Diş Hekimi Alper Çıldır oruç sırasında oluşan ağız kokusunu önlemenin en basit yolunun sıvıyı yutmamak kaydıyla dişleri fırçalamaktan geçtiğini belirtiyor.

"Oruçluyken diş fırçalamanın hiçbir sakıncasının olmadığı din adamları tarafından da defalarca onaylanmıştır" diyen Diş Hekimi Alper Çıldır diş fırçalamanın vücudu besleyen bir durum olmadığı için yutmamak kaydıyla oruca bir zararı bulunmadığını ifade ediyor.

Ağız kokusunun yüzde 87'sinin dilden ve/veya dişeti iltihabından kaynaklandığını belirten Diş Hekimi Alper Çıldır fizyolojik olarak her sağlıklı bireyde sabah uyandığında sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakteriler nedeniyle ağız kokusunun meydana gelebileceğini ifade ediyor.


Saat: 19:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.