Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu Hakkında Bilgi (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/120568-stockholm-sendromu-nedir-stockholm-sendromu-hakkinda-bilgi.html)

YeşiL6 14.07.2014 13:16

Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu Hakkında Bilgi
 
Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu Hakkında Bilgi

Stokholm sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan terim.
Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan sendrom ismini 1973 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de yaşanan bir olaydan almaktadır. Banka soyguncusu tarafından altı gün boyunca rehin tutulan bir kadın, soyguncuya duygusal olarak bağlanır. Serbest kaldığında soyguncuyu savunmakla kalmaz, nişanlısını terkederek, kendisini rehin alan banka soyguncusunun hapisten çıkmasını bekler.
Stokholm sendromu, birçok rehine olayında yaşanmıştır.

Paradox 27.01.2016 20:04

Cevap: Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu Hakkında Bilgi
 
1973'de Stockholm'de bir banka soygunu ile literatüre geçen bir piskolojik durumdu bu. Esir&Efendi ilişkisinin bir yan ürünüdür. Esir tutulan kişi zamanla duygusal olarak bağlanmaya başlar, aşık olur, hayranlık duymaya başlar yada kişiye karşı derin bir saygı duyma anlayışı içine girerse bu Stockholm sendromu oluyor.


Saat: 00:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.