Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları konusu , Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları - Kuş üzümlerini ayıklamak için, bir avuç unla hafifçe ovun ve delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöpler de düşer, işiniz kolaylaşır. - Balık ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.07.2014, 10:13   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları



Mutfakta işinizi kolaylaştıracak püf noktaları

- Kuş üzümlerini ayıklamak için, bir avuç unla hafifçe ovun ve delikli bir süzgece atın, un ile beraber çöpler de düşer, işiniz kolaylaşır.

- Balık seçerken gözleri parlak, solungaçları ise pembe ya da kırmızı renkte olmalıdır. Eğer değil ise, bayat olabilir, dikkat edin.

- Pişen havucun rengini kaybetmemesi için, kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bekletin.

- Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun. Ağır ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha lezzetli olur. - Yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra, havlu kâğıda sararak buzdolabına koyun. Bu sayede ömürlerinin uzar.

- Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kâğıt havluya sarın, sonra buzdolabı poşetine koyarak muhafaza edin. - Sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayabilirsiniz, kolaylık olur.

- Başka bir yöntem de topluca soyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp muhafaza etmektir.

- Sarımsakları sakladığınız zeytinyağını salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

- Makarna haşladıktan sonra, makarna suyunu çorba yapımında değerlendirebilirsiniz. Bu sayede çorbalarınız daha vitaminli ve lezzetli olacaktır.

- Yumuşayan domateslerinizi rendeledikten sonra porsiyonlara ayırıp dondurarak, yemek ve soslarda kullanabilirsiniz. - Kıymanızı soğan ile kavurarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece yemek yaparken daha az vakit harcarsınız.

- Sigara ve paçanga böreğiniz sardıktan sonra çiğden dondurabilir, çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz. Bu sayede ani misafirlere karşı hazırlık yapmış olabilirsiniz.

- Sufle hamuru 5-6 saat boyunca buzdolabında bekletilebilir. Önceden hazırlarsanız misafirleriniz geldiğinde vakit kaybetmemiş olursunuz.

- Yaprak ve lahana sarmalarını pişirmeden 2-3 ay kadar buzdolabı poşeti içinde dondurucuda saklayabilirsiniz.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Frankenstein, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:26