Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Lezzetli Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nedir ?

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Lezzetli Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nedir ? konusu , Lezzetli Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nedir ? Reçel Yapmanın İncelikleri Nelerdir ? Reçel yapımında kullanacağınız meyvelerin tatlı veya ekşi oluşu önemlidir. Vişne, erik, greyfurt ve portakal gibi ekşi meyvelerde az, ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.08.2014, 17:51   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lezzetli Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nedir ?



Lezzetli Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nedir ?



Reçel Yapmanın İncelikleri Nelerdir ?
Reçel yapımında kullanacağınız meyvelerin tatlı veya ekşi oluşu önemlidir. Vişne, erik, greyfurt ve portakal gibi ekşi meyvelerde az, çilek, kayısı, incir, böğürtlen ve şeftali benzeri tatlı meyvelerde çok şeker kullanılır. Daha doğrusu ekşi meyvelere oranla şeker miktarı daha fazladır. Reçelin dibinin tutmaması için kaynatmak için kullandığınız tencerenin dibine cam bilye atabilir; köpürmesini önlemek için hafiften içerisine tereyağı ilave edebilirsiniz.

Reçel Yapımında Kullanılacak Meyveler;
Kullanacağınız meyvelerin çürük, ezik, patlak, kırık, çıkık olup olmamasına dikkat edin. Reçelde mümkün olabildiğince sert, sağlam, taze, tam olarak olgunlaşmamış meyveleri tercih edin. Bu “tam olgunlaşmamış”dan kastım meyvenin ezilip parçalanmasıyla alakalı bir durum. Mesela kayısı reçeli yapacaksanız hafif yeşil kayısıları tercih edin. Tam olgun, tam tadında kayısıları bırakın siz elinizde yiyin, onlardan reçel yapmayın. Çünkü pişme esnasında olgun meyveler iyice parçalanacak, ezilecek büzülecek.

Reçel Yapmanın Püf Noktaları;
Reçelin şeker miktarını kullanacağınız meyveye göre ayarlamanız gerekir. Tatlı meyvelerde az, ekşi meyvelerde ise biraz daha fazla şeker kullanmalısınız.
Reçelin kıvama gelip gelmediğini reçelin akışkanlığı ile anlayabilirsiniz. Reçel iplik iplik süzülüyorsa olmuş demektir. Ayrıca suya damlatacağınız bir kaç damla reçel dağılmadan duruyorsa da kıvama gelmiş demektir.
Kışa saklayacağınız reçelin ilerleyen zamanlarda şekerlenmesini istemiyorsanız, şekeri mutlaka limon tuzuyla veya limonla kestirmelisiniz.
Reçel yapımında kullanılacak meyvelerde en ufak bir çürük dahi bulunmamalı, sağlam olanlar tercih edilmelidir.
Reçel kaynarken karıştırılmaz. İlla karıştırmanız gerekiyorsa tahta kaşık ile hep aynı yönde çevirerek karıştırabilirsiniz. Ama siz yine de karıştırmama özen gösterin.
Reçelin köpüğü pişerken alınmaz. Reçel piştikten sonra kevgir yardımıyla oluşan köpüğü alabilirsiniz.
Reçel soğumadan kavanoza doldurulmalıdır. Reçelin kavanozda kapağı açık bir şekilde soğuması gerekir. Soğurken kavanozun üzerine peçete kapatabilirsiniz.
Reçel yapıldıktan sonra iyice kurulanmış kavanozlar kullanılmalı, kavanoz tam olarak doldurulmalıdır.
Reçel kavanozunun kapağı yapılan reçele göre ya çok sıcakken yada soğuduktan sonra kapatılmalıdır.
Reçel kavanozlarını ışık görmeyen, serin ve havadar bir ortamda muhafaza etmelisiniz.
Kayısı reçeli yaparken dilerseniz kayısının bademlerinden de aralara serpiştirebilirsiniz.
Bazı marmalet veya reçellerde kullanılan vanilya, tencere ateşten indirildikten sonra pişen meyveye ilave edilir.
En Güzel Reçel Hangi Meyveden Olur ? Bu konuyu biraz kişisel yazacağım. Şahsen ben incir reçelini sevmiyorum çünkü çok tatlı oluyor. Çilek reçelini iyi yapabilen bir kişi olunca seviyorum yoksa bu da ezilerek dağılıyor ve çok tatlı oluyor. Benim için en güzel reçel portakaldan, mandalina kabuğundan, böğürtlenden, vişneden ve bir parça da gülden oluyor. Dikkat ettiyseniz hemen hemen bütün saydıklarım ekşi meyvelerden oluşuyor. Reçel dediğin -bana göre- ekşi meyveden oluyor. Pişerken içine katılan şeker tadını dengeler ve enfes bir lezzet ortaya çıkar. Özellikle vişne ve portakal reçeli vazgeçilmezdir benim için.

Reçel Çeşitleri Nelerdir? Hangi Meyvelerden Reçel Yapılır? Amber, Ananas, Armut, Ayva, Ahududu, Böğürtlen, Çilek (tavsiye edilir), Dağ Çileği, Domates, Elma, Erik,Gül (tavsiye edilir), Greyfurt, Frenk Üzümü, Frambuaz, İncir, Karpuz, Kabak, Kayısı, Kestane, Koruk, Kızılcık, Mandalina (tavsiye edilir), Mandalina Kabuğu (tavsiye edilir), Patlıcan, Portakal (tavsiye edilir), Portakal Kabuğu (tavsiye edilir), Şeftali, Üzüm, Vişne (tavsiye edilir)

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:17