Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Tüketici Hakları Derneği Nedir ? Ne Zaman Kurulmuştur (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/137917-tuketici-haklari-dernegi-nedir-ne-zaman-kurulmustur.html)

Perii 08.11.2014 22:45

Tüketici Hakları Derneği Nedir ? Ne Zaman Kurulmuştur
 
Tüketici Hakları Derneği Nedir ? Ne Zaman Kurulmuştur
Tüketici Hakları Derneği, Tüketici Hakları Derneği Ne Zaman Kurulmuştur, Tüketici Hakları Derneği Kuruluş Amacı Nedir, Tüketici Hakları Derneği, Tüketici Hakları Ne Zaman Kurulmuştur
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ 1991 yılı başlarında kurulan Tüketici Hakları Derneği;toplumun çeşitli kesimleri tarafından kurulmuş olup,tamamen bağımsız,gönüllü ve demokratik bir sivil toplum kururluşudur. Bu kururluşta gönüllü görev yapan emekli,memur,işçi,mühendis,öğretmen,avukat ve ev kadını gibi toplumun her kesiminden çalışan bulunmaktadır.
Derneğin genel merkezi Ankara’dadır.Bu gün Tüketici Hakları Derneğinin 43 şubesi ve 13 bin üyesi bulunmaktadır.
Derneğin kuruluş yıllarında,toplumda tüketici bilinci çok azdı.Kurucuların amacı ise,Ülkede Tüketici kavramını yerleştirmek ve Tüketicilerde “hak arama bilincini” oluşturmak ve geliştirmek idi.Tüketici Hakları Derneğinin amacı,Ülkemizde; evrensel tüketici haklarının en iyi şekilde uygulanması,geliştirilmesi,tüketici bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması ve güçlü,doğru ve etkili bir tüketici hareketinin yaratılmasıdır.
Tüketici Koruma Derneğinin etkin çalışmaları ve tüketici haklarının korunması adına yaptıkları çalışmalarla Ülkemiz halkı daha biliçli olarak hakkını aramayı öğrenmiştir.
Öyleki halk kendisine yapılan en ufak haksızlıkta, arkasında bir dernek olduğunu bildiğinden hakkını aramada daha cesareti davranmaya başladı.Örneğin Kredi kartı aidatları hakkında bizler bu konuda hiç itiraz etmeden yıllardır bu aidatı ödemeye devam ettik ve edecektikde. Derneğin yapmış olduğu olumlu çalışmalar ve itirazalr biz halkın önünü açtı,biliçlendirdi.Sokakta rasladığımız iki insandan biri “bende müracaat edeceğim hakkımı alacağım” demeye başladı.
Toplumun hakkını gönüllü olarak aramaya kendini adamış bu kuruma toplum olarak teşekkür borçluyuz.


Saat: 00:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.