Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Evdeki Kulağakaçan Nasıl Yok Edilir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/138541-evdeki-kulagakacan-nasil-yok-edilir.html)

Jineps 12.11.2014 20:15

Evdeki Kulağakaçan Nasıl Yok Edilir?
 
Evdeki Kulağakaçan Nasıl Yok Edilir?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kulağakaçan böceği sıcağı, rutubeti çok sever ve özellikle nemli yaz iklimlerinde karşımıza çıkarlar. Tanımak oldukça kolaydır. Bir çift uzun bir çift de kısa anteni vardır ve karın kısmı geniş, kafası ise küçüktür. Boyları 5 cm e kadar çıkabilir. Bitkilerle beslenen bu böcekler insanların uyku anında ağzından, burnundan ya da kulağından içeri girebilir ve büyük sorunlara yol açabilirler.

Kulağa kaçandan nasıl kurtulunuz?
Evde kulağakaçan gördüyseniz küçük bir teneke kutuya 2 cm yüksekliğinde zeytinyağı koymanızı öneririz. Yağın kokusu bu canlıları kendine çekecektir. Yağın içine giren kulağakaçanlar bir daha çıkamayacak ve öleceklerdir.

Kulağakaçan nasıl uzaklaştırılır?
Evdeki rutubeti önlemek bu böceklerle mücadelede iyi bir yöntemdir.
Bunun dışında bahçeli ya da ağaçlık bir bölgede yaşıyorsanız çerçevelerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Kapı ve pencere çerçevelerinizde bu canlıların girmesine olanak tanıyacak deliklerin olmaması gerekir. Ayrıca balkon kapılarının sürekli kapalı tutulması da önemlidir. Bahçeden eve gelen eşyaları, yiyecekleri önden kontrol edip o şekilde içeriye almak da olası kulağakaçan vakalarını önleyecektir.
Duvarlarımızda, su tesisatlarımızdan su kaçakları ya da çatlaklar varsa bunları acilen onarmamız gerekir zira bu tip yerler bu canlıların yaşaması için çok elverişlidir.
Fesleğen, limon kekiği ve nane gibi bitkiler böcekleri uzak tutmaya yardımcıdır. Mutfağınızda bu bitkilerden bulundurmak etkili bir yöntem olur.

Alıntı


Saat: 13:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.