Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Tahta yiyen sarı karıncalar nasıl yok edilir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/138551-tahta-yiyen-sari-karincalar-nasil-yok-edilir.html)

Jineps 12.11.2014 20:41

Tahta yiyen sarı karıncalar nasıl yok edilir?
 
Tahta yiyen sarı karıncalar nasıl yok edilir?


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ahşap en vazgeçilmez mobilya ve dekorasyon malzemesidir şüphesiz. Hepimizin evinde ahşaptan yapılmış mobilyalar olduğu gibi evlerimizin tavan, taban ve hatta duvarlarında bile kullanabildiğimiz bir malzemedir ahşap. Yalnız doğada ahşabı bu kadar çok seven tek canlı grubu insan değil elbette. Ahşabı çok seven çeşitli böcek türleri mevcuttur ve kendileriyle mücadele etmek de biraz sabır işidir.

Evdeki ahşap bölümlere dadanan bazı karınca türleri, böcek türleri ve kurtlar mevcuttur. Mücadelede bir kaç yöntem vardır ancak bir süre devamlı mücadele edebilmek en baş gerekliliktir.

Birçok insan gece yattığında tahtaların yenme seslerini duyduğunu söyler. Gerçekten de gündüz fark edilmeyen bu sesler, gece son derece sinir bozucu bir hal alabilir.

Ahşap Eşyalarınızı Kemiren Hayvanlardan Kurtulma Yöntemleri;
Eğer bu canlılar eve yayılmış değilse, henüz sadece bir sandalye ya da koltukta yaşıyor ise size önerimiz eczaneden bir enjektör almanız ve sonrasında da bir miktar tiner edinmenizdir. Enjektöre tineri çekip böceklerin açtığı deliğe ince bir şekilde enjekte ederseniz ve bunu muntazaman yaparsanız bir süre sonra böcekler kaybolur.

Ancak eğer bu tahta sever böcekler eve yayılmışsa artık daha büyük bir mücadele gerekecektir. Zirai ilaç satan yerlere sorununuzu anlatıp uygun ilacı alabilirsiniz ya da mazot ile de aynı işi yapabilirsiniz. İlacı ya da mazotu pompa vasıtasıyla sıkıp evi bir-iki günlüğüne kapatıp sonrasında güzel bir temizlikle bu böceklere veda edebilirsiniz.

Alıntı


Saat: 14:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.