Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Kuduz Hastası Neden Sudan Korkar? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/145186-kuduz-hastasi-neden-sudan-korkar.html)

Asi Ruh 23.01.2015 21:04

Kuduz Hastası Neden Sudan Korkar?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kuduz Hastası Neden Sudan Korkar?

Kötü bir öldürme şekli olan bu virüs sinir sisteminizi izleyerek merkezi sinir sistemine ilerler ve beyni harap ederek felç sonucu canlıyı öldürür.
3 farklı safha izleyen hastalık ,başlangıç döneminde,huzursuzluk hassaslaşma ışığa karşı duyarlılık(köpeklerde başlangıçta korkaklık saklanma)gibi belirtiler gösterir.saldırgan devrede artık saldırgan bir davranış başlar felç döneminde artık yavaş yavaş felçler başlar ve bir kaç gün içinde ölüm olur.
İşte virüs çene kemiğini(kasları) ve yutkunmayı sağlayan kasları (kasılmayı sağlayan sinirleri harab ettiğinden)felç ettiğinden artık yemek yiyip su içemicektir çok susamanıza rağmen yutkunma nın imkansızlığı su gördümüz zaman insanı(hayvanı da)adeta delirtir, çıldırtır,bu halk tarafından(su görünce delilik belirtisi gösterdiğinden) ''sudan korkma'' olarak yorumlanmıştır.
ayrıca çenenin kitlenmesi ve yutkunamama salyanın sürekli dışarı akmasına neden olmaktadır, ürkütücü bir hastalıktır gerçekten.


Saat: 17:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.