Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Hiçbir Ev Aletini Fişte Bırakmayın (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/149107-hicbir-ev-aletini-fiste-birakmayin.html)

VERA 08.03.2015 23:29

Hiçbir Ev Aletini Fişte Bırakmayın
 
Hiçbir Ev Aletini Fişte Bırakmayın
Elektronik teknolojilerindeki gelişmeler, toplumun tüketim ihtiyaçlarını önemli ölçüde etkiliyor. Buna bağlı olarak daha fazla insanın evinde çalışmaya başlaması ile ortalama bir ev için güç gerektiren cihazların sayısında önemli ölçüde artış görüyoruz. Günümüz evlerinde mutlaka bir bilgisayar, yazıcı, fax, video ve CD göstericiler bulunuyor. Bilgisayarsa bu cihazlar içinde en hızlı elektrik yükü oluşturan cihaz.


İzlemiyorsanız TV’ yi kapatın
TV’ler, Video’lar, CD göstericiler, kablosuz telefonlar, soygun alarmları, mikro dalga fırınlar, çalışmadıkları zaman da, stand-by modunda enerji tüketmeye devam eder. Bu enerji saat göstergesi, hafıza yongası ve uzaktan kumanda fonksiyonu için harcanır. Bu tip enerji tüketimine leakage (sızıntı) adı verilir ve aletin kendi enerjisinin yaklaşık yüzde 5′i kadardır.

Stand-by modunda, enerji sızıntılarının azaltılması amaçlı dünyada çok sıkı çalışma yapılıyor. Örneğin, Energy Star etiketli yeni teknoloji TV ve videolar kayıp enerjiyi yüzde 75′e kadar azaltabiliyor.

Energy Star etiketli PC, fax, yazıcı ve tarayıcı gibi evde kullanılan ofis cihazları ise, kullanılmadıkları zaman otomatik olarak uyuma moduna geçer buna bağlı olarak güç azaldığı için enerji tasarrufu sağlanır ve cihaz ömrü uzar.
Radyolar 100 saat kullanıldığında, renkli televizyonlar ise 5-7 saat kullanıldığında 1kWh elektrik enerjisi tüketirler. Küçük ekranlı televizyonlar büyük ekranlılara göre daha az elektrik enerjisi tüketir. Unutmayın TV’de ses düzeyinin düşük tutulması da elektrik enerjisi tüketimini azaltır.


Ütü
Çamaşırların nemli olarak ütülenmesi, buharlı ve termostatlı ütülerin tercih edilmesi önemli faktörler. Ütüleme işini, ütüyü tekrar ısıtmak gerekmeyecek şekilde bir defada yapmaya çalışın.


Saç Kurutma Makinası

Saç kurutma işlemi mümkün olduğu kadar havlu ile makina kullanmadan yapılmalı. Kurutma makinasının 10 dakika çalışması 60 Watt’lık bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer bir elektrik tüketir.



Saat: 15:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.