Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Elektro Gitar Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/155799-elektro-gitar-nasil-temizlenir.html)

DeRDeST 02.06.2015 10:00

Elektro Gitar Nasıl Temizlenir?
 
Elektro Gitar Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Her ne kadar akustik gitarlar kadar bakıma ihtiyacı olmasa da, elektro gitarı çalıp bırakmak hem güzel bir ton alabilmek hem de rahatça gitarı çalabilmek istiyorsanız doğru tercih değil. En basit olarak, gitarı çalarken eliniz terler, terlemese bile derinizin yağı tellere zaman içinde zarar verir. Elektro gitarınıza düzenli bakım yapmak, böyle bir sorun yaşamanızı engelleyecektir.

Eğer özen göstermek istiyorsanız ilk çözüm, bir gitar temizleme seti almaktır, sprey, bez, limon yağı gibi şeyler içerir. Biraz pahalı gelebilir, ancak size bez dahil tüm gerekli malzemeleri sunar. Fakat sprey, bez, limon yağını ayrı ayrı temin edebilirsiniz, ancak bezin gitara zarar vermeyecek, mikro fiber bezi gibi olmasına dikkate edin.

Öncelikle içinden çıkan spreyi gitarınızın gövdesine sıkın. Gitarınız temizlenir, ilk günkü gibi parlar hem de cilasını koruma altına almış olursunuz. Sonra içinden çıkan bezle ovalayarak gövdeyi temizleyin. Bezin kuru kalan kısmıyla yüzeyi parlatın.

Sıra klavyede. Telleri çıkartın, klavyeye limon yağını uygulayın (çoğunlukla başlık çıkar), sonra da pamukla klavyeye iyice yedirin. 5-10 dakika bekledikten sonra yine pamukla silin. Biraz daha bekledikten sonra eski telleri tekrar takın veya yeni teller takın çünkü bakım yaptığınız gitarınızın tellerini değiştirmek için de harika bir zaman olabilir.

Gitarın ucunu da tozdan arındırın, isterseniz spreyleyin. Gitarınız artık ilk günkü gibi hazır.

Ada 02.06.2015 10:25

Cevap: Elektro Gitar Nasıl Temizlenir?
 
:D benim bi gitarım vardı lisede aklıma o geldi kardeşimi pıça takıcaktım akorlarını hep bozduğu için :hiih:


Saat: 13:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.