Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Devlet Memurları İşten Çıkarılabilir mi? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/157291-devlet-memurlari-isten-cikarilabilir-mi.html)

DeRDeST 13.06.2015 18:47

Devlet Memurları İşten Çıkarılabilir mi?
 
Devlet Memurları İşten Çıkarılabilir mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

657 sayılı devlet kanununa göre memur sayılanlar, belli durumlarda meslekten çıkarılabilirler. Memurluktan çıkarılanlara, bazı durumlarda mesleğe geri dönebilme imkânı veriliyorken bazı durumlarda devlet memuru olarak tekrar atanma şansı verilmez.

♥ Göreve ilk defa atanan ya da yeniden göreve gelen memurların, belge ile kanıtlanamayacak özürlü halleri dışında 657 sayılı kanuna göre belirtilen süre içerisinde göreve başlamamalarında memurluktan atılırlar. Tekrar memurluğa başvurabilmeleri için 1 yıl geçmesi gerekir.

♥ Aday memurluk süresi içerisinde memurluğa uymayacak davranışlarda bulunan, göreve devamsızlıkları tespit edilen ve ya aday memurlukta başarısız olan memurlar görevden çıkarılabilir. Tekrar memur olarak atanmaları için üzerinden 3 yılın geçmesi gerekir.

♥ Görev yeri değişikliği olan memurlar 657 sayılı kanuna göre belirtilen sürede göreve başlamazlarsa, görev değiştirme tarihleri arasındaki zaman dilimi için maaş verilmeksizin 10 günlük bir süre tanınabilir. Bu süre sonunda görev yerinde görevine başlamayan memurlar görevden atılır. Bu şekilde görevden çıkartılan memurlar 6 ay geçmeden yeniden devlet memuriyetine alınmazlar.

♥ Memur alınımında aranan şartlara sahip olmayan veya bu niteliğini görev sırasında kaybeden memur, görevden alınabilir. Yeniden devlet memurluğuna dönebilmesi için 6 ay beklemeli, memur olmak için aranan şartlara uygun olması gerekmektedir.

♥ Devlet tarafından yabancı ülkelere gönderilen memurlar, izin süreleri bitiminde göreve dönmezlerse memurluktan çekilmiş sayılırlar. 6 ay geçtikten sonra devlet memurluğuna dönebilirler.

♥ Aylıksız izin süreleri biten memurlar göreve dönmemişse ya da izin süresi içerisinde aylıksız izin durumu ortadan kalkmışsa ve 10 gün içerisinde göreve dönmemişse memur, memuriyetinden çekilmiş sayılır. Bu şekilde görevine son verilen memurlar, 6 ay geçmeden tekrar devlet memurluğuna atanamazlar.

♥ İzinsiz ya da mazeretsiz olarak kesintisiz 10 gün süre ile göreve gelmeyen memurun görevine son verilir. Devlet memurluğuna dönebilmek için 6 ay beklemeleri gerekir.

♥ İdeolojik ya da siyasi amaçlarla huzuru bozan, greve katılan, toplu göreve gelmeme eyleminde bulunan, siyasi partiye giren, özürsüz olarak 1 yılda toplam 20 gün göreve gelmeyen, boykot ve iş yavaşlatma eylemlerinde bulunan, olağanüstü hallerde amirlerin emirlerine uymayan, memurluk sıfatına uymayan nitelikleri olan ve utanç verici hareketlerde bulunan, yetkisi olmadan gizli bilgi açıklayan, yurt dışında devletin itibarını düşürecek davranışlarda bulunan memurlar göreve tekrar alınmaksızın memuriyetten çıkarılırlar.


Saat: 08:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.