Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Nasıl Ezber Yapılır? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/158909-nasil-ezber-yapilir.html)

DeRDeST 04.07.2015 09:09

Nasıl Ezber Yapılır?
 
Nasıl Ezber Yapılır?

Ezberlemek, Ezber Yapmak, Ezber Nasıl Yapılır, Nasıl Ezber Yapılır, Ezberleme Teknikleri, Ezberlemek Püf Noktaları, Kimler Ezber Yapabilir

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Pek çok öğrencinin, tiyatro, sinema ve benzeri sanat dalları ile uğraşan kişilerin yaşadığı en büyük problemlerden biri de ezber yapmaktır. Her ne kadar pek çok sanatçı zaten yetenekleri dolayısıyla bu işe gönül vermişlerse de çoğu zaman uzun ezberler onları bile korkutabilir. Aynı şekilde sözel dersler konusunda güçlük çekebilecek öğrencilerin de en büyük problemlerinden biri yine ezber yapmaktır. Tüm bunlardan dolayı nasıl kolay ve pratik bir şekilde ezber yapılabileceği hakkında püf noktalara ihtiyaç olacaktır. Peki, nasıl ezber yapılır?

Kolay ve hızlı bir şekilde ezber yapabilmenin en bilinen klasik yöntemi sesli okumadır. İlkokulda dahi pek çok öğretmenin önerdiği bu yöntem sayesinde işlem aynı anda 3 defa tekrarlanıyormuş gibi yaşanır. Sesli okuma yapılarak ezber yapılmaya çalışıldığında önce göz hafızası ardından ise iç ve dış ses birlikte hareket etmeye başlarlar. Doğal olarak unutma sorunsalı da daha geç ve zor olacaktır.

Ezber yapmanın bir diğer yöntemi ise yazarak çalışmaktır. Özellikle yabancı dil öğrenirken kelime ezberi yapılacak ise bunların yazılarak çalışılması kelimelerin zihinde daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Kelimeleri alt alta yazmak ve karşılarına çevrilecek dilin karşılığını yazmak ardından ise bu yazılanları tekrar tekrar okumak başarılı bir ezber sürecinin kazanımını sağlayacaktır.

Ezber yapmanın bir diğer püf noktası da yazılanların altının çizilerek okunması gerektiğidir. Yazılan yazıların altını çizerek okumak vurgulamayı arttıracağından zihine daha çabuk yerleşmesini ve kalıcılığını arttıracaktır.

Sanat dalıyla uğraşanlar ise ezber yaparken bunu mizansene dökmeleri tercih edilir. Provalarda ya da oyun öncesi denemelerde tıpkı oyundaymış ya da bu anı gerçekten yaşıyormuş gibi tekrar tekrar gerçekçi bir şekilde okuması ezberlemeyi kolaylaştıracaktır.

Ezber yapmak çoğu zaman zordur fakat ön yargılar kırılıp negatif düşüncelere ket vurulduğu sürece değinilen püf noktalar sayesinde kolay ve hızlı bir ezber yapmak mümkün olacaktır. Her zaman tekrar etmek ve çoğu zaman görsel hafızayı bu sürece dahi etmek ezberleme sürecinin olmazsa olmazlarıdır.

Perii 04.07.2015 10:38

Cevap: Nasıl Ezber Yapılır?
 
Sesli okumak fayda etmiyor bana ama diğerlerini yapmışlığım vardır :) ingilizce kelimelerle aram iyidir nasıl ezberlemişim zamanında bilmiyorum :)


Saat: 16:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.