Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Sunumun İçeriği Nasıl Oluşturulur? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/159187-sunumun-icerigi-nasil-olusturulur.html)

DeRDeST 07.07.2015 04:10

Sunumun İçeriği Nasıl Oluşturulur?
 
Sunumun İçeriği Nasıl Oluşturulur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sunum yapmak hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Yeri geldiğinde eğitim hayatında yeri geldiğinde iş hayatında oldukça kullanılmaktadır. Sunum yapmak bazen, bir konu hakkında dinleyicileri bilgilendirmek için yapılırken bazen de sahip olunan bir fikri savunmak ya da keşfedilen bir konuyu diğer insanlara anlatmak, açıklamak için kullanılmaktadır. Eğitim hayatında bazen bir dersten ekstra bir not almak için yapılırken bazen de üniversite bitirmek için yapılan tez çalışmaları jürideki hocalara sunularak onları etkilemek ve ikna etmek amaçlanmaktadır. Sunum yapmak birçok durumda ve alanda karşımıza çıkan ve en etkili, güzel şekilde atlatmamız gereken bir olaydır. Sunum yapmadan önce sunumun içeriğinin nasıl olacağı, nelerden bahsedileceği ve bunlardan nasıl bahsedileceği önemlidir ve dikkat edilmelidir.

Sunum hazırlamak için ilk önce sunum yapılacak konuya hakim olmak gerekmektedir. Sunum yapılacak konu hakkında olabildiğince fazla şey bilmek, hazırlanacak sunumu o kadar profesyonel ve etkileyici yapacaktır. Konu hakkında yeterince bilgi toplandıktan sonra yapılması gereken şey, bu bilgiler içerisinden sunum içinde nelerin verilmek istendiğini bulmaktır.

Sunum yapan kişinin dinleyiciye anlatmak, açıklamak, kanıtlamak istediği şeyin ne olduğunu belirlemesi ve sunumunu bu çerçeveler içerisinde hazırlaması gerekmektedir. Anlatılmak istenen konu, verilmek istenen şey belirlendikten sonra, bu bilgilerle ilgili kısa cümleler ya da eğer çok bilgi mevcutsa kısa paragraflar oluşturulmalıdır. Burada önemli olan şey fazla bilgi kalabalığı olmamasıdır. Çünkü ne kadar fazla yazı olursa dinleyiciler sunumdan o kadar çabuk sıkılırlar. Bilgi kalabalığı oluşması, verilmek istenen açıklamanın yeterince anlaşılamamasına da sebep olmaktadır.

Sunum yapan kişinin derdi olan durumu, anlatması gereken olayı kısa bir şekilde ama önemli ayrıntılara, püf noktalara, örneklere değinerek anlatması gerekmektedir. Sunumun içeriğinde kısa yazıların, anahtar kelimelerin yanı sıra bilgileri daha somut halde gösteren resimler, videolar da bulunmalıdır. Böylece sunumu izleyenlere sürekli yazılarla, soyut cümlelerle dolu bir ekran göstermek yerine daha somut, açıklayıcı resimler göstermek, videolar izletmek çok daha etkileyici olmaktadır. Ayrıca böylece dağılan dikkatlerde yerine gelmiş olacaktır ve dinleyiciler daha etkili bir şekilde dinlemeye devam edebilecektir.

Sunum yapmak için önemli unsurların ilki olan sunumun içeriği dinleyicileri sunumu daha iyi dinlemeye teşvik edici olmalıdır. Böylece yapılan sunumda başarı yakalanacak ve etkilemek istenen izleyiciler etkilenecektir.


Saat: 00:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.