Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak konusu , BULAŞIK MAKİNESİNDE HIZLI TURŞU YAPABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ? Evet kulağa çok ilginç geliyor ama hem çok pratik hem de çabucak yapabileceğiniz lezzetli turşunuzun tadını çıkarın.Çok basit bir tarifle bulaşık makinanızda hem ...


Like Tree7Beğeni
  • 4 Post By EsiLa
  • 1 Post By Perii
  • 1 Post By MayıS
  • 1 Post By muc

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.07.2015, 11:34   #1 (permalink)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak



BULAŞIK MAKİNESİNDE HIZLI TURŞU YAPABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ?


Evet kulağa çok ilginç geliyor ama hem çok pratik hem de çabucak yapabileceğiniz lezzetli turşunuzun tadını çıkarın.Çok basit bir tarifle bulaşık makinanızda hem de gerçek lezzetinde turşu yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz.
800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su
Yapılışı:
Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına kadar doldurun.
Üzerine yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.


MayıS, YeşiL6, Lothlorien ve 1 diğer kişi beğendi
__________________
Altın olsam; değerimi herkes bilir.
Ben basit bir demir olayım...
Değerimi sadece anlayan bilsin!
EsiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2015, 11:36   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak

Siz siz olun bunu yemeyin akşama acile gidersiniz Kim yer bunu ki

Ada beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2015, 12:17   #3 (permalink)
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz siz olun bunu yemeyin akşama acile gidersiniz Kim yer bunu ki

Sen Yeme perii elbet yapıp yiyen vardır ki yayınlamışlar

__________________
Altın olsam; değerimi herkes bilir.
Ben basit bir demir olayım...
Değerimi sadece anlayan bilsin!
EsiLa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2015, 12:17   #4 (permalink)
. Gökчüzü saçłı, Okчaпus güłüşłü

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak

Turşu deterjan kokacak

EsiLa beğendi.
__________________
MayıS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2015, 16:43   #5 (permalink)
muc
siz sanki çok şeysiniz.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşık Makinesinde Hızlı Turşu Yapmak

artık turşuları da bozmuşlar cancağazım.
doğuracak gibi sürekli suyu değiştirilen turşular anneannede kaldı.

EsiLa beğendi.
muc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 10
Ada, cenah41, Dexter, EsiLa, Lothlorien, MayıS, muc, Papatya, Perii, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:09