Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Depozito Kira Yerine Geçer Mi? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/164480-depozito-kira-yerine-gecer-mi.html)

Papatya 24.08.2015 10:13

Depozito Kira Yerine Geçer Mi?
 
Depozito Kira Yerine Geçer Mi?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Kiralama işlemleri esnasında ev sahibine ödenen güvence ücreti, depozito olarak tanımlanıyor. Peki, depozito kira yerine geçer mi ?

Mesken ya da konut kiralama işlemlerinde, gayrimenkulünü kiraya veren kişiye güvence sağlaması bakımından depozito isteme hakkı yasal olarak, kira süresinin sonuna gelindiğinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracıya depozito bedeli geri iade edilebiliyor.
KİRA DEPOZİTO BEDELİ

Kira depozito bedeli, 3 aylık kira ücretinden yüksek olamıyor. Buna göre; kira bedeli bin lira olan bir konut için depozito bedeli en fazla 3 bin lira olabiliyor. Ev sahibi 3 bin liranın üzerinde depozito isteyemiyor.
KİRACIYA GERİ ÖDENMESİ GEREKİYOR

Kiralama süresi sona erdiğinde ve konutta bir problem yoksa bu durumlarda, depozito bedelinin kiracıya geri ödenmesi yasal zorunluluk haline geliyor. Aksi takdirde, bir zararın yaşanması durumunda ise, söz konusu zarar bu depozito tutarından düşürülüyor.
KİRACI SON KİRASINI ÖDEMEMİŞSE...

Depozito, kira bedeli olarak değil, ‘yaşanacak zararların güvence altında almak’ olarak tanımlanıyor. Fakat, kira süresinin sona erdiği dönemde kiracı son kira borcunu ödemediyse; bu borç depozitodan düşürülebiliyor.


Saat: 00:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.