Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Lanolin nedir?

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Lanolin nedir? konusu , Lanolin nedir? Yün yağının ticari adıdır. Yapağıdan çıkarılır. Sarımtırak renkte bir maddedir: Eczacılıkta merhem yapımında kullanılmaktadır. Lanolinin başlıca meydana getiricisi olan klesteral esterleri ve yüksek yağ asitlerinin (palmitat, stearat ve ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.09.2015, 14:08   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lanolin nedir?



Lanolin nedir?



Yün yağının ticari adıdır. Yapağıdan çıkarılır. Sarımtırak renkte bir maddedir: Eczacılıkta merhem yapımında kullanılmaktadır. Lanolinin başlıca meydana getiricisi olan klesteral esterleri ve yüksek yağ asitlerinin (palmitat, stearat ve aleat) bir karışımıdır. Hafif kokuludur. Petrol eterinde, eterde, kloroformda ve sıcak susuz alkolde çözünür. Lanolinin erime noktası 40-42°C’dir. Lanolin ışık ve havadan zarar gördüğü için korunmalıdır. Uzun saklama sonucu veya lanolinin sulu emülsiyonu hidrolize ve okside olabilir. Antioksidanlar kullanılarak uzun süre korunabilir.


Lanolin iki çeşittir. Biri hidrate (sulu) lanolin olup, sarımsı beyaz renktedir. Sulu lanolin, yaklaşık % 30 kadar su ihtiva eder ve suda çözünmez. Kloroform ve eterde çözünür. İkincisi ise susuz lanolin olup, yarıkatı ve sarımtrak bir maddedir. Suda çözünmez, fakat kendi ağırlığının iki misli su ile bir karışım verir ve bu karışımdaki lanolin, sudan ayrılmaz. Diğer organik çözücülerde ve sıcak alkolde çözünür. Lanolin koyun yününden elde edilir. Koyun yünü, basit yıkama ile madeni tuzlarından temizlenir. Sonra sabunlu su veya alkali çözeltisi ile yıkanır.

Bu yıkamada lanolin, yünden alınmış olur. Bu sabunlu su, % 0,5-5 miktarında lanolin bulundurur. Bu karışımda lanolin emülsiyon şeklinde olup, çok küçük tanecikler halinde karışımdan ayrılır. Bu emülsiyonrdan lanolini ayırmak için, santrifüj, asitle çöktürme veya ca ve Mg tuzu halinde çöktürme metodları kullanılabilir. Arıtmak için, özel toprak süzgeçlerden süzülür. Rengi ağartılır. Bu işlem için sülfat asidi, potasyum bikromat, klor ve hidrojen peroksit kullanılır.

Bu balmumu özellikle su ve yağ emülsiyonları yararlıdır. Birçok kozmetik ürünlerde, özellikle de hangi yağlamak veya deri yatıştırmaya içindir görünür. Kırık, kuru cilt, bu ürünün normal uygulamalardan yararlanabilir ve aynı zamanda ürün, döküntüler Reşo tedavisinde kullanılan kadar gösterir ve benzer koşullar. Lanolin kremleri bile süt hayvanların memelerinden için ağrı ve Reşo, hangi bazı durumlarda bu koyun kendi lanolin ile tedavi anlamına gelir uygulanır!

Lanolin de yağlar içinde, kozmetik için bir üs olarak, pas önleme ürünlerinde kullanılır ve ürünleri su yalıtımı sağlamak için tasarlanmış. Ne koyunlar için de bot ve mont gibi şeyler için ve bu balmumu tabakası da malzeme nefes sağlayacak çok etkili bir su geçirmez olabilir ve malzeme esnek ve esnek tutmak işleri. o riski tedavi edildikten sonra o malzeme çatlamak olacak indirgeyerek Esneklik Su yalıtımı ürünleri ile anahtar olabilir, su geçirmez.

Ticarette en çok sulu (hidrate) lanolin kullanılır. Lanolin, merhemlerin yapımında, kozmetikte, el kremlerinde, traş kremlerinde, kıl dökücü kremlerde ve kolloidal gümüş merhemi gibi nüfuz edici merhemlerde kullanılır. Türk kodeksine göre lanolinin terkibi, 13 kısım lanolin, 4 kısım su ve 3 kısım sıvı parafindir. Hafif antiseptiktir, saçların kırılmasını önler (şampuanlara katılır), cildi güzelleştirir. Bazı bünyelerde alerji yaratabilir ancak kuru cilt için çok iyi bir yumuşatıcı olarak kabul edilir.Fiyatı oldukça ucuzdur, Parfüm yağı, meme başı çatlakları, isilik tedavisi, eczacılıkta sıvağ olarak da kullanılır, kokusu ağırdır.

Sözlükte "lanolin" ne demek?
1. Yapağıdan elde edilen, eczacılıkta ve parfümeride kullanılan, sarımtırak renkte bir yağ.


__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
cenah41, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:15