Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Mavi Nası Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/166778-mavi-nasi-bir-renktir.html)

DeRDeST 12.09.2015 21:20

Mavi Nası Bir Renktir?
 
Mavi Nası Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Renkler ana ve ara renler olarak iki başlık altında toplanır. Ana renkler doğada bulunan renklerdir. Mavi de ana renklerden biridir. Mavi renk diğer ana renkler olan sarı ve kırmızının karışımından elde edilir. Karışımın oranına göre daha açık ya da daha koyu bir ton oluşur.

Mavi gökyüzü ve denizlerin rengidir. İnsana huzur veren ve rahatlatan etkileri vardır. Mavi günlük hayatta erkeklerin sıklıkla tercih ettiği bir renktir. Özellikle erkek bebekler için kıyafetten eşyaya, oda renginden mobilyalara kadar tercih edilen ilk renktir.

Mavi rengi dekorasyon amaçlı kullanıldığı zaman genel olarak fon görevi görür. Bunun sebebi mavinin dingin ve çok dikkat çekmeyen bir renk olmasıdır. Mavi rengi seven insanlar özellik olarak dingin ve içe dönük yapıya sahiptir. Mavi renk insana güven verir. Bu yüzden mavi rengi seven insanlar iyi bir dost olma özelliğine sahiptir.

Mavi renk ilkokul ve liselerde sıklıkla kullanılır. Bunun sebebi sakinleştirici etkisinden yaralanmaktır. Yine aynı sebepten dolayı yatak odaları ve dinlenme mekanları için önerilen bir renktir. Mavinin sakinleştirici etkisinden dolayı çalışma odalarında kullanılması önerilmez.

Mavi renk kullanıldığında sağlık üzerinde olumlu etkiler de sunar. Özellikler gözleri ve sinirleri rahatlatma etkisi olduğu bilinir. Bu gibi rahatsızlıklarda mavi rengin kullanılması önerilir.


Saat: 22:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.