Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Bordo Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167161-bordo-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 15.09.2015 18:45

Bordo Nasıl Bir Renktir?
 
Bordo Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kırmızı ve siyahın karışımı ile meydana gelen bordonun birçok farklı tonu vardır. Kırmızının içine karıştırılan siyahın miktarına göre bordonun rengi açılır ya da koyulaşır. Bu şekilde birçok bordo tonu elde edilebilir. Bordonun kökeni Fransa'nın Bordeaux kentinde üretilen şarabın renginden gelir. Kelime diline bordo olarak geçmiştir.

Bordo birleşiminden aldığı kırmızı ve siyahın özelliklerini yansıtır. Ancak en çok kırmızının özelliklerinden etkilenmiştir.

Bordo rengi kırmızı renkteki beceri özelliğini en iyi yansıtır ve kişiye enerjik bir görünüm sağlar. Rekabete açık, meydan okuyan ve cesur bir yapıdadır. Hırslıdır, savunmaya ve başarının peşinde koşmaya hazırdır. Kararlı ve azimlidir. Görkemli şeylere yönelmeye eğimlidir. Bordo aynı zamanda bireye sakinleştirici bir özellik katar ve sevecen bir yapıya sahiptir. Ancak olumlu özelliklerinin yanında bazı olumsuz özellikleri de mevcuttur. Entelektüel bir açılardan bakıldığında saldırgan biri olarak görülebilir.

İnsan psikolojisinde iyimserlik ve azimlilik etkisi ağır bastığından sonuç odaklı bir yapı yapıya sahiptir. Kısa süreli ve geçici sonuçlara önem vermez, asıl ön planda olan arzularıdır.

Bordo harekete geçiren etkisiyle kendisine bakan kişinin ilgisini toplar. Renk skalasına bakıldığında kırmızı renk arasında yer alan bordo, güzel ve ifade edicidir. Bunun yanı sıra evrensel açıdan çekici ve duygusal renk olarak bilinir. Bordo ve tonlarının tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de özellikle çocukları eğlenceye çağırması ve çocuklarda sevgi duygusunu uyandırmasıdır.

FragiLe 19.09.2015 21:39

Cevap: Bordo Nasıl Bir Renktir?
 
Harika ötesi bi' renktir.
Aşığım.
;P


Saat: 20:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.