Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Nar Çiçeği Rengi Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167162-nar-cicegi-rengi-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 15.09.2015 18:47

Nar Çiçeği Rengi Nasıl Bir Renktir?
 
Nar Çiçeği Rengi Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Canlılığı temsil eden nar çiçeği insana enerji verir. Hızlı yaşamı ve gençliği temsil eder. Çoğu kişi tarafından koyu pembe tonlarıyla karşılaştırılır. Nar çiçeği farklı renklerin karışımından oluşur. Kırmızının çok hafif pembeyle bir araya gelmesinden ortaya çıkan bu renk; dokunduğu her yere canlılık katar. Çeşitli tonları olmasıyla birlikte ana rengi bir tanedir. Ton olarak koyu renk grubuna girer.

Son yıllarda nar çiçeği rengine olan yoğun ilgi nedeniyle kıyafet, dekorasyon ve mutfak eşyası gibi çeşitli alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Genellikle kadın rengi olarak bilinir. Ancak erkek aksesuarlarında da kullanılır. Kravat, cep mendili, ayakkabı bağcığı gibi aksesurlarla erkekler üzerinde de görülmesi mümkündür. Yaşça genç insanların tercih ettiği bir renktir.

Bu renk canlılığı temsil ettiği için hareketli mekanlarda duvar boyası, koltuk döşemesi, aydınlatma aksesuarı şeklinde kullanılır. Bu rengin olduğu ortamda sürekli bir hareketlilik vardır. Bu nedenle müzikli eğlence mekanlarında, parti konseptli etkinliklerde ve çocuk odalarında sıkça tercih edilir.

Resmi ortamalarda bu renkten kaçınılır. Ciddiyetin hakim olduğu, yoğun iş toplantılarının yapıldığı yerler bu renk için uygun değildir.

Uzun yaşamı temsil eden bu renk insanda mutluluk hissi uyandırdığı için özellikle evde yalnız yaşayan insanlara kötü hisse kapılmamaları için tavsiye edilir. Bu tip insanların günlük yaşamlarındaki çoğu detayda nar çiçeği renginin olması gerekir. Okula yeni başlayan çocukların çanta ve defter renkleri de nar çiçeği olursa arkadaşlık kurma ve okula adapte olma süreçleri hızlanabilir.


Saat: 07:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.