Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Açık Limon Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167500-acik-limon-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 19.09.2015 11:40

Açık Limon Nasıl Bir Renktir?
 
Açık Limon Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Renklerin birçok tonu vardır. Bu tonların kimisi üretilerek kimisi de doğada hazır bir şekilde bulunur. Açık limon rengi de bunlardan biridir.

Açık limon renginin tanınabilmesi için öncelikle limon ve limon kabuğunun bilinmesi gerekir. Limon turunçgiller familyasındandır. Limonun anavatanın Çin olduğu tahmin edilir. Limonun yüzeyi pürüzlüdür. Yumurtaya benzer bir şekli vardır. Kabuğu sarı renklidir.

Açık limon rengi de limonun renginden gelir. Açık limon rengi limon meyvesinin rengidir. Ton bakımından bakılacak olursa sarıyla beyaz arasında yer alır. Daha saydam bir renktir. Açık limon rengi doygunluktan ziyade sarının beyazla yoğrulmuş haline benzer. Bu yüzden açık limon rengi, sarının tonlarından biri olan açık sarıyla eşleştirilebilir.

Gözü yormayan bir yapısı olduğu için boya sanayisinde önemli bir yer tutar. Ayrıca tekstil sanayisinde de açık limon rengi kullanılır. Açık renklerle gösterdiği uyumdan dolayı beyaz, açık kahverengi gibi renklerle birlikte kullanılır.

Açık limon rengi renk sıcaklığı bakımında alt sıralarda, soğuk bir renktir. İnsan beyninin sarı için verdiği tepkilerin hemen hepsini açık limon rengi için de verir. Bu yüzden iştah açıcı bir renktir. Doğal ve sakin bir renk olduğu için mutfak dizayn ederken kullanılabilecek bir renktir. Açık limon rengi mevsimlerle kategori edilecek olursa sonbaharın içinde yer alır. Bunun nedeniyse canlı bir renk olmayışında ve dingin bir renk oluşunda saklıdır.


Saat: 19:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.