Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Turuncu Nasıl Bir Renktir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/167896-turuncu-nasil-bir-renktir.html)

DeRDeST 22.09.2015 10:27

Turuncu Nasıl Bir Renktir?
 
Turuncu Nasıl Bir Renktir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kırmızı ile sarının eşit oranda karışmasıyla oluşan renklerden turuncunun aynı renklerin miktarının değiştirilmesiyle birçok tonu elde edilir.

Doğadaki her rengin bir anlamı olduğu gibi turuncunun da bir anlamı vardır. Turuncu en çok neşe kaynağı olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda canlılık, heyecan ve mutluluk verici, dinamik, dikkat çekici ve cinsel duyguları harekete geçiren iç açıcı bir renktir.

Gösterişin rengi olan turuncu kırmızı kadar keskin olmadığı için daha rahat kullanılmaktadır. Rengin hakim olduğu alanlara neşe ve canlılık verdiği görülmektedir. Bu yüzden çocuk odalarında, mutfakta ve yemek odalarında çok sık kullanılmaktadır.

Turuncu seven insanların özelliklerine bakıldığında sosyal ilişkileri daha kuvvetli, neşeli ve hareketli insanlar olduğu görülür. Aynı zamanda bu kişilerde gösterişe yatkınlık, sürekli haklı olma hissi ve üstün gelme gibi kötü duygularda görülmektedir.

Kendisini oluşturan kırmızı ve sarı renkten aldığı bazı özelliklerle metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Cesaret, güven, canlılık verme özelliklerinin yanında birçok hastalığa da faydalı olduğu bilinmektedir. Örneğin böbrek, dalak, karaciğer, mide ülseri ve romatizmaya iyi gelmektedir. Aynı zamanda süt üretimine katkı sağlaması bakımından emziren annelere de oldukça faydası olmaktadır. Tabii tüm bu söylenenlerin sağlıklı ve yeterli beslenme şartıyla gerçekleşmesi olanak dahilindedir.

Turuncu Rengin Önerilmediği Durumlar

Çalışma masalarında dikkat eksikliğe neden olabileceği için pek tercih edilmemelidir.

Canlılık veren özelliklerinden dolayı yatak odası ve dinlenme mekânlarında da kullanımı pek tavsiye edilmez.

Depresyon, gerginlik, sinirlilik durumlarında da turuncunun kullanılması önerilmez.


Saat: 02:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.