Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Poliüretan Kumaşlar Nasıl Temizlenir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/171459-poliuretan-kumaslar-nasil-temizlenir.html)

Papatya 19.11.2015 19:14

Poliüretan Kumaşlar Nasıl Temizlenir?
 
Poliüretan Kumaşlar Nasıl Temizlenir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Çağımızda destekli çoraplar, esnek mayolar, streç şortlar ve streç pantolonların yapımında poliüretan kumaşların asıl yerini maalesef lastikler aldı. Poliüretan malzeme ile aynı zamanda bir zamanlar vatkalar da üretilmekteydi.

Esnek olan kıyafetleri sıcak deterjanlı su yardımı ile elde ya da ılık suda çamaşır makinesinde kısa programda yıkayabilirsiniz. Yıkadığınız bu kıyafetleri sadece kısmen güneş alan yani yarı gölgeli bir ipte kurutun. Kesinlikle kurutma makinesinin içinde aşırı sıcağa maruz bırakmayın.

Polyester Nasıl Temizlenir?

Polyester kumaşlar kıyafetlerde sürekli kullanılmaktadır. Bu tür kumaşları elde ve sıcak suda yıkayabilirsiniz. Kumaşlarda meydana gelen kırışıklıkları azaltmak için çamaşır makinesinde soğuk ay da ılık suda yıkama yapın. Aynı tür ve birbirine yakın renkte olan kumaşları birlikte yıkamaya gayret edin. Çok fazla lekeye maruz kalmış olan kıyafetleri önce yıkamaya gayret edin. Unutmayın bazı lekeler diğer lekelere oranla daha zor çıkar. Direkt olarak güneş almayan bir ipe asın ve kurutmaya bırakın. Pantolon ile şortlar dışındaki giysileri mandal ile asabilirsiniz.

Poplin Nasıl Temizlenir?

Poplin eskiden %100 pamukludan yapılmaktaydı. Fakat şimdilerde suni ipek ve ipekten yapılmaktadır. Kumaş içeriğine uygun bir şekilde yıkanmalıdır.
Çoğunlukla bluzlar ile gömlekler için kullanılan pamuklu poplin sıcak suyun içinde yıkanabilir. Boyalı olan pamuk poplin kıyafetleri güneşte değil hatta dışarıda değil içerde kurutun. Ütüleme sırasında birazda olsa kolalayın ya da kola spreyi uygulayın.

Suni İpek Ve İpek Temizliği

Bu tür kumaşlar elde ve ılık yumuşak deterjan ile yıkanmalıdır. Islak kıyafetleri temiz ve kuru bir havlunun içerisine ya da kuru kıyafetleri ıslak temiz bir havlunun içerisine iyice sarın ve aynı oranda nem sağlandığı zaman ütüleme işlemini yapın. Ya da kıyafetteki kırışıklıkları açmak için buharlı ütünün yeterli olup olmayacağını anlamak için kıyafetin ters yüzünde deneme yapın.

Yün Poplin Temizliği

Yün poplinler istenir ise kuru temizlemeye yollanabilir. Ya da elde ve deterjan ilave edilmiş olan soğuk suyun içinde yıkanabilir. Kumaştaki fazla nemi emdirmek için kumaşı temiz bir havluya sarın ve daha sonra dışarıda vatkalı olan temiz bir askıya asıp buhar ile birlikte ütüleme işlemi yapın.

İpek Poplin Temizliği

İpek poplinler bazı ipek türlerinde olduğu gibi yıkama sonrasında parlaklıklarını yitirebilirler. Bu tür kumaşları kurutmaya almadan önce 1 litre kadar soğuk suya 2 çay kaşığı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafeti bu suya bastırıp sonrasında durulamaya alın. Eğer sirke ile durulama yöntemini uygulayacaksanız kıyafeti yeniden yıkamaya alamdan önce kıyafeti yaklaşık olarak yarım saat kadar soğuk ve temiz suyun içinde bekletin. Daha sonra kıyafet hafif bir şekilde nemliyken ütüleme işlemine alın.

blacksea 21.11.2015 15:47

Cevap: Poliüretan Kumaşlar Nasıl Temizlenir?
 
paylaşım için teşekkürler


Saat: 08:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.