Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Çamaşırlarınızı Ağartmak (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/172166-camasirlarinizi-agartmak.html)

Jaqen 05.12.2015 12:04

Çamaşırlarınızı Ağartmak
 
Çamaşırlarınızı Ağartmak



Yıkadıkdan sonra,Bembeyaz çamaşırlar görmek insanı çok mutlu eder,Kolayca yapabiliriz...

Bazı beyaz çamaşırları ağartmak için çamaşır suyu kullanılmaz. Bazı kişiler ise kimyasal madde olduğu için çamaşır suyu kullanmak istemez. Ancak beyazlardaki lekeleri de çamaşır suyu ve kimyasal ağartıcılar olmadan çıkarmak çok kolay değildir. Size bu gibi durumlar için ev yapımı mükemmel bir bir ağartıcı önereceğiz. Bu ağartıcı hem kimyasallar içermiyor hem de çok ucuz. Sonuçları ise beklediğinizden çok daha iyi olacaktır.

İhtiyacınız olacak gerekli malzemeler:

2 su bardağı yıkama sodası

1/4 su bardağı hidrojen peroksit(oksijenli su)

Karıştırma kabı

Çatal

Küçük saklama kabı

Yapılışı:

Deterjan tüm kadınların en iyi dostudur. Ancak şimdi yapacağınız deterjandan vazgeçemeyeceksiniz. Hidrojen peroksit (oksijenli su) ve çamaşır sodası çamaşırlarınızın temizlenmesi için mükemmel bir uyum içinde çalışır.

Karıştırma kabının içine çamaşır sodasını koyun ve üzerinde yavaş bir şekilde hidrojen peroksit (oksijenli suyu) ekleyin. Yavaşça bir çatalla karıştırın.

Kum gibi bir doku oluşturuncaya kadar çatalla ezerek iyice karıştırın. Karışım kuru bir kıvamda olması gerekiyor. Bu karışım su ile temas ettiğinde etkileşime girerek zor lekeleri çıkaracaktır. Oksijenli su ile lekeleri yok ederken, baloncuklar oluştaracaktır.

Hazırladığınız ve kuru olan karışımı kapaklı bir saklama kabının içine koyun. İhtiyacınız olduğu hallerde kullanabilirsiniz.

Zor lekeler ve çok kirli beyazlar için yıkamadan 20 dakika önce ya da gece boyunca tarif edeceğimiz şekilde bekletin. Ilık su ile hazırladığınız bu çamaşır ağartıcısından 1/4 fincan karıştırın. Çamaşırlarınızı bu karışımın içinde bekletin. Eğer giysinin sadece belli bir bölümünde leke varsa o zaman sadece lekeli bölümünü de bu karışım içinde bekletebilirsiniz.



Saat: 05:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.