Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Kanvas Tablo Nedir, Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/173580-kanvas-tablo-nedir-nasil-yapilir.html)

YeşiL6 28.12.2015 10:49

Kanvas Tablo Nedir, Nasıl Yapılır?
 
Kanvas Tablo Nedir, Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Kanvas tablo nedir?

Kanvas Tablo, Yüksek çözünürlükteki Resimlerin kanvas (canvas) kumaş üzerine, mürekkep püskürtme teknolojisi ile gerçekleştirilen baskı işlemine denmektedir. Seçilen kanvas kumaşın pamuklu ve dokumalı olması son derece önemlidir. Dokulu ve pamuklu kanvas kumaşlarda baskı yapılan resimlerin aynı doku, ışık ve rengin alınımı çok daha fazla gerçekleşmektedir.

Bu sayede tabloların sanatsal değerleri ve görünümü daha şık ve modern olacaktır. Baskı işlemlerinden daha sonra uzun yıllar koruyabilmek ve tablonun temizliği açısından tuval kumaşlarının üzerine özel yüzey koruyucu kaplama olması gerekmektedir. Eğerki yüzey koruyucu kaplama olmassa kanvas tablonuzun zamanla renginin solması ve boyalarının çıkması ile maruz kalabilirsiniz.

Tabloları iç mekan yaşam alanlarınızda kullanacağınızdan ötürü kullanılan mürekkebin sağlığa zararsız olması en önemli maddeler arasında 1. sıradır. Dış mekan solvent bazlı dijital baskı makineleri ile imal edilen tablolarda meydana gelen solvent kokusu direk solunduğu zaman akciğer kanseri yapma riski %100 bulunmaktadır. Firmamız tabloshop.com olarak sağlınızı riske atmıyoruz ! Tüm kanvas baskı makinalarımız Pigment ve su bazlı mürekkeplere sahiptir.

Kullanılan Kanvas Kumaşı çok önemlidir. Piyasadakilerin pekçoğu içeriğinde pamuk yada kotondan çok pvc naylon içermektedir ki buda hem üzerindeki doğal kumaş dokusunu azaltmakta fakat en kötüsü, duvara asıldığında yansıyan ışığı ememeyerek yansıma yapmasıdır.. Bu nedenle, kumaşın pamuklu olması büyük önem taşımaktadır. Dijitalde basılan Kanvas tablo, daha sonra ahşap şaseye el emeği ile gerilmektedir. Gerginin çok sağlam olması gerekmektedir ki aksi durumunda daha sonra tabloda dalgalanma oluşmaktadır.

Şaseye gerilen tablo üzeri, mat saten vernikle kaplanmaktadır. Vernik kaplamanın en önemli sebebi, dış etkenlerden tabloyu koruması, renklerin uzun yıllar canlı kalmasını ve solmamasını sağlamakta ve istenen her zamanda bu Kanvas Tabloların temizliğine olanak sağlamaktadır. Verniği kuruyan tabloda, hiç bir koku nem yada benzeri, tabloyu veya müşteriyi rahatsız edici hiçbir etken kalmamaktadır. Gönderime hazır hale gelen tablolar önce havalı patlak naylonlara sarılmaktadır
.
Bunun nedeni, hem darbelere karşı korunması hemde üzerinde hiç bir suretle ufacık bir çizik dahi oluşmasını engelleme amaçlıdır. Ve son olarak tablolara özel olarak yaptırılan ambajlarına konularak kargoya teslim edilmektedir. Kanvas Tablolarda asma aparatı kullanılmaz. Doğrudan çivi üzerine oturtulur ve duvarla tablo bir bütün olurlar. Askı aparatı kullandığında, askı ipini tutmaya yarayan ahşapa yerleştirilen vida, duvara değerek tablo ile duvar arasında ufakta olsa bir boşluk oluşturur ki buda dekor ve görünüm açısından çirkin bir görüntü sergilemektedir. Bu sebeple tablolar doğrudan çivilerin üzerine yerleştirilir. Size tavsiyemiz, her tablo için duvara, birbiri arasında 20 cm boşluk olacak şekilde 2 adet çivi üzerine oturtmalısınız çünkü tek çivi tabloda dengesizlik sağlamaktadır.


Yapılması istenen tablo görseli öncelikle profesyonel programlar tarafından baskıya hazır hale getirilir. Sonrasında ise hangi teknolojide basılacağına karar verilir ve baskı aşamasına geçilir. Kanvas bezine her makine sağlıklı bir şekilde baskı alamaz. bu anlamda önerilen baskı çeşidi pigment veya latex baskı teknolojisidir. Kanvasa yapılan baskı sonrası mat saten vernik ile mutlaka korunmalıdır. Bunu yapmanın sebebi öncelikle baskının dış etkenlerden korunması sonra ise baskının daha parlak ve orjinal gözükmesidir. Kurudukdan sonra kanvas tablo hiçbir şekilde rahatsız edici koku yaymaz.

Daha sonra tablonuzu duvarınıza asmak için ekstre bir aparat veya askılığa ihtiyacınız yoktur. 3 cm derinliğinde olan ahşap kasnaktan asabilirsiniz.


Saat: 17:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.