Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Yanmış Yağları Çıkarmanın Bitkisel Formülü (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/174048-yanmis-yaglari-cikarmanin-bitkisel-formulu.html)

Papatya 03.01.2016 17:49

Yanmış Yağları Çıkarmanın Bitkisel Formülü
 
Yanmış Yağları Çıkarmanın Bitkisel Formülü

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Tencerenin dibindeki yanmış yağları çıkarmak artık oldukça kolay. İşte formülü...

Tencere, tava ve tepsilerin temizliği biraz daha zordur. Özellikle yüksek sıcaklıkta uzun süre kaldıkları için zamanla yağ yanıkları meydana gelir. Bunları çıkarmak hiç de kolay değildir. Bunun için de kadınlar genellikle sert kimyasallar içeren temizleyici maddeler kullanırlar. Bu yazımızda size sert kimyasallar olmadan yanmış yağ lekelerinin kolaylıkla nasıl çıkarılacağını anlatacağız.

İhtiyacınız olacak malzemeler:

1/2 su bardağı kabartma tozu
1 veya 2 çorba kaşığı hidrojen peroksit (oksijenli su)
Sünger
Nasıl uygulanır

Kabartma tozu ve hidrojen peroksiti (oksijenli su) küçük bir kase içinde karıştırın. Karışım krem şanti kıvamında olacaktır. Olmaması halinde içine bir miktar da hidrojen peroksit ekleyebilirsiniz.
Yanmış yağ lekeleri bulunan tencere, tava veya tepsinin üzerine bu karışımı iyice yayın. Hidrojen peroksit mucizevi bir temizlik yapar ve biriken yağ lekelerini çıkarır. Özellikle metaller üzerinde doğal bir leke çıkarıcı olarak görev yapar.
Ardından temizlemek istediğiniz tencere, tava veya tepsiyi lavabonun içine koyun ve bir sünger ile ovmaya başlayın. Tüm yağ lekeleri yok oluncaya kadar bu işleme devam edin.
Ardından yıkayın ve durulayın. Tencere, tava veya tepsinizde siyah yağ lekelerinin kalmadığını ve pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.


Saat: 01:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.