Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Kızılayın Amaçları ve Görevleri Nelerdir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/176932-kizilayin-amaclari-ve-gorevleri-nelerdir.html)

YeşiL6 10.02.2016 13:25

Kızılayın Amaçları ve Görevleri Nelerdir?
 
Kızılayın Amaçları ve Görevleri Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kızılay, en büyük yardım derneklerimizden bir tanesidir. Türk Kızılayı, barış ve savaş halinde sağlık, barınak, yiyecek ve giyecek gibi temel gereksinimleri olan herkesin her daim yanında durmuş ve bunu kendine ilke edinmiştir. Yoksul, kıtlık çeken, yangın, su baskını ve deprem gibi felaketler altında olan bölgelerde herkesin yardımına koşar. Kızılay, çocuk ve genç herkesin boş zamanını değerlendirmesi, sağlıklı gelişmeleri ile de yakından ilgilenmektedir. Kızılayın amaçları ve görevleri tamamen insanı önemsemek esasına dayanmaktadır.

Görüldüğü üzere Kızılay, yurtiçi ve yurtdışında zor durumdaki herkesin yardımına koşmayı hedeflemiş olan, amacı bu yönde önemli bir kuruluşumuzdur. Yaptığı çalışmalar insancıllık, eşitlik ve tarafsızlık, kardeşlik, bağımsızlık, gönüllü hizmet esaslı; birlik ve beraberlik, evrensellik ilkeleri çerçevesinde devam etmektedir. Bunlar, Kızılayın da bağlı bulunduğu Dünya Kızılhaç Örgütünün de temel ilkeleri arasında yer almaktadır. Okullarda kurulan Kızılay kulüpleri, özel yönetmelikteki esaslara göre Kızılayın ilke, amaç ve etkinliklerini tanıtıcı programlar hazırlamakla görevlidir. Bu programları, hafta boyunca okul içerisinde uygulanır.

Kızılayın Görevleri Nelerdir?

Kızılayın barış halinde yaptığı görevlerin başında hemşire, ebe, hasta bakıcı yetiştirmek gelir. Dispanserler, hastane ve sağlık merkezi, öğretici merkezler ve rehabilitasyon merkezleri açmak, bu kurumları yönetmek de kızılayın görevleri arasında yer alır. Kızılay bunun dışında kan bağışında bulunanlar ile, kan türevlerini sağlayan kan merkezleri ve istasyonları kurup yönetir. Salgın hastalıklardan kurtulmamız, ortadan kalkmaları için de seferber olan Kızılay, toplum sağlığının korunması, çocuk ölümlerinin engellenmesi çalışmalarına katılır. Mali durumu yetersiz olanlara, hasta ve sakat kişilere yardımda bulunur. Organları eksik olan zor durumdaki kişilere organ naklini ve sakatlara gerekli olan aygıtı sağlar. Yangın çıkınca, su baskını olunca, kıtlık durumu ortaya çıkınca, deprem ve savaştan kaynaklı olarak bir yere zorunlu göç etmiş olan kişilere gerekli yardımlarda bulunur. Kurtarıcı ve ilk yardımcıları yetiştirmede rol oynar. Buna ek olarak sivil savunma planlamasına ve eğitimine katkıda bulunur, bu katkı da azımsanamaz değerdedir. Kendi amacına uyacak şekilde hükümet karar ve isteklerini uygulamaya koyar. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Kızılhaç Dernekleri Birliği ve bu birlik içinde yer alan ulusal tüm derneklerin yaptığı çalışmalarda aktif yer alır. Tüm bahsi geçen görevlerin yapılması için gereken araç-gereci hazırlar ve depolar.

Kızılayın savaş veya olağanüstü herhangi bir dönemde yapması gereken görevlerin başında cephedeki ve cephe gerisindeki yaralı insanlara yardım etmek, gerekli ilaç ve araç-gereci sağlamak gelir. Savaş bölgesinde bulunan çocukların, korunmaya muhtaç durumda kimselerin taşınmasına destek sağlar. Savaş tutsaklarının problemlerine çözüm bulmaya, değiştirilmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunur. Salgın hastalıkları engellemeye çalışır. Savaş zamanında da Kızılhaç komitesi ve Kızılhaç Dernekleri birliği ile ortak çalışmalarda bulunur, barış ortamı ve insan can güvenliği için çözüm üretmeye çalışır.


MalıHulya 10.02.2016 13:31

Cevap: Kızılayın Amaçları ve Görevleri Nelerdir?
 
Ben de konuyu 'kızların amaçları ve görevleri' diye okudum : ) rezillik
30 dakikadır bankada sıra bekleyince kafa pert tabii


Saat: 09:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.