Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Damacana Sular Arasındaki Farklar Nelerdir?
Damacana Sular Arasındaki Farklar Nelerdir?
damacana su farkları,damacana sularda dikkat edilmesi gerekenler,damacana su tehlikeleri,damacana su alırken dikkat edilecek hususlar,damacana doğal kaynak suları 2016, damacana su farkları,damacana sular hakkında bilgiler,damacana sularda dikkat edilmesi gerekenler
Damacana doğal kaynak suları arasındaki farklar pek fazla bilinen bir konu değildir.Türkiye‘de su pazarı hacmi 10 milyar litreye ulaşmış ve bu hacmin 6,75 milyar litresinin damacana satış kanalından, 2,90 milyar litresinin de %15’lİk büyüme ile PET satış kanalından gelmektedir. Tonaj olarak damacana toplamının % 69′ unu, diğer ambalajlanmış sular ise % 33′ ünü oluşturmuştur. 2015 yılında Sektördeki toplam ciro ise yaklaşık 3,9 milyar TL’ye ulaşmıştır.
Neden Doğal Kaynak Suyu: Çünkü sağlığımız için faydalı olan ideal mineral bileşimi, işlenmiş sularda değil sadece doğal kaynak sularında bulunmaktadır. Ayrıca suya minerallerin sonradan eklenmesi mümkün değildir.
Damacana segmentinin %99’undan fazlasına hakim olan ambalaj tipi; polycarbonat hammaddesinden imal edilen 19.2 litrelik geri-dönüşlü damacana şişesidir. Üretim teknolojisi olarak enjeksiyon ve ekstruzyon olarak 2 farklı teknoloji kullanılmaktadır. Türkiye’de bu segmentte faaliyet gösteren ilk firmalar o gün için tek bir damacana şişe üreticisi olmasından ve bu üreticinin sadece ekstruzyon yöntemi ile şişe üretiyor olmasından dolayı bu işe ekstruzyon tip şişeler ile başlamışlardır.
Ancak, artık trend daha pahalı olmasına rağmen enjeksiyon tip şişeler lehine gelişmektedir. Her ne kadar enjeksiyon teknolojisinde kulp yapılamıyor olmasına rağmen (ki kulplu şişeler artık kulplu kısmın iyi yıkanıp yıkanmadığına dair soru işaretlerinden dolayı pekçok firma tarafından tercih edilmiyorlar) enjeksiyon şişenin dayanıklılığı, şeffaflığı ve su sızdırmaması (şişe nakliye sırasında yan yatırıldığında şişe boyun ölçüleri çok hassas olarak üretilebilen enjeksiyon tip şişeler kapak tarafından tam kapatılabilmektedir) nedeniyle artık enjeksiyon tip şişeler sektörde iyice ön plana çıkmaya başlamıştır. Yapılan bütün yeni damacana şişe üreten makine yatırımlarının bu özelliklerde olduğu bilinmektedir.
Bu damacana şişeler dolum ve taşıma sırasında kaza ile kırılmadığı sürece ve tahminen ortalama ömürleri olan 50-60 defa kullanılmaktadır. Bu kullanım da yaklaşık 4 yıllık bir süreye karşılık gelmektedir. Daha fazla kullanılması durumunda sağlık açısından herhangi bir olumsuzluk sözkonusu değildir. Zaten Sağlık Bakanlığı’nın da bu yönde bir sınırlaması yoktur. Genelde, çok kullanılmış şişelerin yüzü yıprandığı için estetik yönüyle tüketiciye cazip gelmediği için tüketici sadece estetik açısından lsa bile kafasında soru işareti oluşmaktadır.
Şimdide firma ismi vermeden paylaşacağımız bilgilere göre içeceğiniz suları seçmeniz öneriliyor.
Sağlıklı, enerjik, genç yaşamanın temeli,
vucudumuzu yıpratan, enerjimizi çalan, şişman yapan, yaşlandıran en büyük düşmanımız olan asidi, vucudumuzdan en kısa zamanda atmak.Bunun için de alkalik derecesi yüksek gıda ve içecekleri içmenizi öneriliyor.
Kimya-biyoloji derslerinden hatırlayacağınız üzere, bir gıdanın asidite-alkalik derecesini pH derecesi belirliyor.
0-14 arasında değişen pH,
7 de nötr,
7 den küçük 0(sıfır) a ne kadar yakınsa, gıda o derece asidik,
7 den büyük 14 e ne kadar yakınsa, o derece alkaliktir.
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.
Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.