Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır?

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır? konusu , Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır? gül suyu, gül suyu nasıl yapılır, evde gül suyu yapımı, evde gül suyu nasıl yapılır, gül suyu tarifi Siz de evinizde taze gül yaprakları ve ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.05.2016, 13:29   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır?



Evde Gül Suyu Nasıl Yapılır?


gül suyu, gül suyu nasıl yapılır, evde gül suyu yapımı, evde gül suyu nasıl yapılır, gül suyu tarifi



Siz de evinizde taze gül yaprakları ve basit bir damıtma yöntemi ile kendi gül suyunuzu hazırlayabilirsiniz. İşte tarifi...

Cildi temizlemek, ferahlatmak ve canlandırmak için kullanabileceğiniz en güzel bakım ürünlerinden birisi de gül suyu. Ayrıca nemlendirici ve antioksidan özelliğinden dolayı saç bakımında da kullanabileceğiniz gül suyu, gözleri temizlemek için göz damlası şeklinde de kullanılabiliyor.
İşte gül suyu yapılışı için ihtiyacınız olan malzemeler:
Gül yaprakları (Taze ve ilaçsız olmalarına özen gösterin)
Büyük boy tencere
Cam kase
Bir buzdolabı poşeti dolusu buz
Su

Nasıl yapılır

6-7 adet gülün yapraklarını ayırın. Üzerinde toz ve böcek vs. kalmaması için durulayın.
Büyük boy bir tencereye yaprakları koyun ve üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Tencerenin ortasına, suyun üzerinde yüzecek şekilde cam kaseyi yerleştirin. Bu kase, buharlaşıp geri dönen gül suyunuzu toplayacak. Isıya dayanıklı olması önemli, yoksa cam kasenin altına ısıya dayanıklı bir güveç kabı vs. yerleştirmek isteyebilirsiniz.
Tencerenin kapağını, ters çevrilmiş bir biçimde kapatın ve üzerine buz poşetlerini koyun. Böylece su ısındıkça buharlaşacak ve kapakta biriken su, cam kabın içine geri damlayacak.
Orta ateşte karışımınızı ısıtın – çok kaynatmamaya dikkat edin.
Yaklaşık 25-30 dakika sonra cam kasenizde gül suyunuzun biriktiğini göreceksiniz.
Şişeye aktardığınız gül suyu kullanıma hazır.

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
MalıHulya, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 04:20