Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Uyku Safhaları Kaça Ayrılır, Neler Olur? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/181185-uyku-safhalari-kaca-ayrilir-neler-olur.html)

YeşiL6 26.05.2016 12:49

Uyku Safhaları Kaça Ayrılır, Neler Olur?
 
Uyku Safhaları Kaça Ayrılır, Neler Olur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Hepimiz gece ya da gündüz uyuruz. Kimimiz rahat uyur, kimimiz zar zor uyur. Özellikle zar zor uyuyan ya da uyuyamayan kişilerin yapması gereken bazı tedbirler vardır. Bu sebeple elbette ileriki yazılarımızda uyku sorunlarına değineceğiz ancak bu yazımızda değil.

Bu yazımızda sizlerle paylaşmak istediğimiz konu uykunun nasıl olduğu yani halk arasındaki tabiri ile uyku safhalarının neler ve nasıl olduğu konusudur.

Uyku Safhaları Kaça Ayrılır Ve Bu Safhalarda Neler Olur?

Uyku safhaları toplamda 4 farklı safhaya ayrılmaktadır. Yani anladığınız üzere tek tip bir uyku söz konusu değildir.

Uyku Safhası 1

Uykunun birinci safhası uyku ile uyanıklık arasındaki dönemdir. Bu dönem 5 ila 10 dakika kadar sürmektedir. Bu sırada vücuttaki kaslar gevşemeye başlar, beynin çalışma temposu yavaşlar.

Uykunun bu birinci safhasında tam uyandırılan kişiye sorarsanız size hiç uyumadığını söyleyecektir.

Uyku Safhası 2

Bu safha uykuya gerçekten dalınan safhadır. Bu safhada kişi hafif uyku ile derin bilinçsizlik arasında gelir ve gider. Bu safhada kişiyi uyandırmak oldukça zordur.

Uyku Safhası 3

Bu safhada uyku çok daha derin bir hale gelir. BU safhada kişinin kasları tamamen gevşer, tansiyon düşer, vücut ısısı azalır ve beynin çalışma temposu iyice düşer.

Uyku Safhası 4

Bu dönem derin uyku dönemidir. Hem uyurgezerlik hem de yatağı ıslatma durumları uykunun bu safhasında görülmektedir. Bu safhanın ardına ve REM’e yani rüya görmeye başlamadan önce yeniden diğer safhalar yaşanır.

REM- Rüya Görmek

Rüya görme durumunda gözlerin dışında tüm vücut kasları gevşiyor. Kişinin gözleri hızlı bir şekilde hareket ediyor. Bu durum en az 10 dakika kadar sürüyor.

Rüya görme olayı genellikle sabaha karşı meydana gelir. Uykularında rüya görmeyen insanlar ise hem depresif hem sinirli hem de saldırgan bir hale geliyorlar.


Saat: 19:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.