Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Duvardaki rutubeti önlemek için (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/31177-duvardaki-rutubeti-onlemek-icin.html)

Aslı 02.05.2013 20:12

Duvardaki rutubeti önlemek için
 
Rutubet lekeleri genellikle şiddetli yağmur sonrası birkaç gün içerisinde ortaya çıkar. Sadece lekeler halinde görünmez.

Duvarın içine sızan su rutubete sebep olur. Rutubet lekeleri genellikle şiddetli yağmur sonrası birkaç gün içerisinde ortaya çıkar. Sadece lekeler halinde görünmez. Rutubetin diğer belirtileriyse duvarın nemli olup kabarması ve yüzeyde mantar küf gibi lekelerin oluşmasıdır. Duvardaki su damlacıklarıysa başınızın dertte olduğunu gösterir. Bu tip belirtileri gözlemliyorsanız yalıtım yapmak başarıya ulaşmak için en kolay yoldur. Fakat aşağıdakiler gibi farklı problemlerde meydana gelmiş olabilir: 1. Tıkanmış oluklar ve sızdıran borular: Oluklar taşarsa bağlantı noktaları sızdırırsa veya atık su boruları hasarlıysa duvarda rutubet meydana gelir. Hasarlı bölümü tamir edin böylece su boru ve oluklardan sızmadan akar. 2. Hasarlı baca etekleri: Çatıyla bacaların binayla eğimli uzatmaların arasındaki birleşme noktaları metal eteklerle yalıtılmalı. Bu parça hasar alırsa su sızabilir. Bunun sonucunda tavanda ve baca etrafında rutubet oluşur. Hasarlı baca eteğini su geçirmeyecek sıklıkta olan yenisiyle değiştirmelisiniz. Yüksek ve tehlikeli bir yerde olan bu problemi çözebilmek için çatı ustalarından yardım alın. 3. Eksik veya çatlak kiremitler: Hasarlı veya eksik kiremitler suyun içeriye girmesini engellemez ve tavanda rutubet oluşmasına yol açabilir. Tavan arasındaki kirişlerde su sızıntısı olup olmadığını kontrol edin. Problem varsa çatı ustanızı arayın. 4. Pencere ve kapılardaki eski filitreleri kontrol edin: Kereste çerçeveler zamanla su alıp deforme olur ve hasarlı noktalarda boşluklar oluşur. Deforme olmuş çerçeveler tamir ettirin dış kısımdaki boşlukları sızdırmayacak şekilde dolgu macunu ile doldurun.

Ela 02.05.2013 22:01

Cevap: Duvardaki rutubeti önlemek için
 
mutfak için güzel konu ..teşekkürler.


Saat: 16:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.