Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   KeLebekLer Neden Dokununca Ölür¿ (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/41400-kelebekler-neden-dokununca-olur.html)

KaraKiz 15.07.2013 16:18

KeLebekLer Neden Dokununca Ölür¿
 
KeLebekLer Neden Dokununca Ölür¿

Şöyle bir düşünün, günlük işlerinizi yaparken biranda dev yuvarlak objeler tepenizden üzerinize gelmeye başlıyor, işte kelebeklerin her yağmur yağdığında yaşadıkları...



Yaklaşık 500 miligram ağırlığındaki bu sevimli yaratıklar, 70 miligram ağırlığındaki yağmur damlalarından korunabilirlerse yaşarlar...Peki bu sevimliler masum bir dokunuşla ölecek kadar hassasmıdırlar?

Araştırmacılar yıllardır kelebekleri çeşitli tuzak yöntemlerini kullanarak incelemişlerdir. Burada bilinmesi gereken husus, kelebeklerin anatomik

yapısıdır. Kelebeğin kanatları çok ince ve sert bir "sitin" adı verilen protein yapıdan oluşur. (tırnak ve saçlarımız gibi) Bu sitinin üzerinde binlerce pullu ince katman bulunmaktadır. Pullar kelebekleri diğer böceklerden korumaya ve uçmasına yardımcı olur.Ayrıca, yaşaması için gerekli olan ısı yalıtımınıda sağlar. Soğukkanlı bir hayvan olan kelebekler, bu pullar sayesinde dış ısı kaynağını güvenli bir seviyede tutabilmektedirler. Sorunun cevabı işte burada ortaya çıkıyor, masumane dokunuşla yeterli sayıda pul döküldüğü takdirde, ısı dengesi bozulur ve ölümüne sebep olur.

En iyisi kelebekleri rahat bırakalım... Dokunmadan sevebilirsek ne mutlu


Saat: 02:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.