Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   En Ünlü Hırsızlık (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/63204-en-unlu-hirsizlik.html)

YeşiL6 28.10.2013 16:41

En Ünlü Hırsızlık
 
En Ünlü Hırsızlık

Cool Hand Vincenzo lakaplı hırsız Vincenzo Perugia’ nın Mona Lisa tablosunu çalması dünya tarihindeki en inanılmaz hırsılık olarak birinci sıradadır.
Yer ve Zaman:
1911’de Vincenzo Peruggia Louvre Müzesi’nde daha işe başlamasından üzerinden bir ay geçmesine rağmen gözünü Mona Lisa’ya dikmeye karar verdi. Bu nam salmış resimin anavatanı İtalya’da olması gerektiğini düşünür ve sonraki 3 haftasını araştırma yaparak geçirir. Müzenin girişlerini, çıkışlarını, kilitlerini, güvenliklerini ve onların “tembel alışkanlıklarını” araştırır. 21 Ağustos 1911’de daha sonradan yüzyılın suçu olarak adlandırılacak hırsızlığı yapmayı kafasına koyar.

Plan:
Müzenin Pazartesi sabahı tamir için kapalı olacağını biliyordu ve müzenin içinde bütün bir gece saklandıktan sonra Vincenzo Mona Lisa’yı bir parça kumaşa sararak çaldı. Yaklaşık 10 insanın etrafında çalışması ve dünyanın en çok bilinen resimlerinden birinin onun himayesinde olmasına rağmen Vincenzo serinkanlılığını korumuştur.
Yakınlardaki bir merdivenden aşağıya indi ama çıkış kapısı kilitliydi. Kapı kolunu çıkartarak yakınlardaki bir tesisatçıyı kapının kolunun çalıntı olduğuna ikna etti. Hatırlatma: adamın kolunda Mona Lisa vardı ve tesisatçıya çalıntı bir kapı kolunu anlatıyordu. Tesisatçı ona kapıyı açtı ve suç bitmişti.
İtalya’da kahramanlara yakışır bir karşılama bekliyordu ama Floransa Uffzi Galerisi resimin orjinal olduğu anlaşılana kadar onu övdü ve sonra tutuklattı. Vincenzo hapise atıldı ama vatanseverliği yüzünden minimum ceza aldı.

FeCr 28.10.2013 17:30

Cevap: En Ünlü Hırsızlık
 
Güzel ve faydalı bilgi..bu tür paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz :D


Saat: 00:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.