Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü > Bunları Biliyor musunuz ?
facebook bağlan


Salamura peynir için pratik bilgi

Bunları Biliyor musunuz ? kategorisinde açılmış olan Salamura peynir için pratik bilgi konusu , Salamura peynir için pratik bilgi Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde kesin. Bir kasenin yada kabın içerisine salamuralık özel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın. Sonrasında ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.12.2013, 11:51   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Salamura peynir için pratik bilgi



Salamura peynir için pratik bilgi



Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde kesin. Bir kasenin yada kabın içerisine salamuralık özel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın. Sonrasında bir kabın içine bol tuzlu su hazırlayın ve bu suya yıkanmış çiğ yumurta koyarak tuzunu ölçün. Yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuzu tamam demektir.
Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun içine atın ve kapağını kapatıp serin ve hiç güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
Peyniri k ullanacağınız zaman da, tüketeceğiniz kadar 1-2 dilim çıkarıp akşamdan soğuk suyun içine ıslatın sabah kahvaltısına kadar tamamen fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz. Bazı kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler için doğru bir yöntemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Jade, Sultan ŞAH
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:36