Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Hıçkırık Nasıl Giderilir? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/73895-hickirik-nasil-giderilir.html)

YeşiL6 05.12.2013 13:16

Hıçkırık Nasıl Giderilir?
 
Hıçkırık Nasıl Giderilir?


Hıçkırık Nasıl Geçer,Nasıl Giderilir



Hıçkırık temelde bizim midemizin altında bulunan ve akciğerlerin sıkıştırılıp gevşetilerek nefes alıp vermemizi sağlayan diyafram ismindeki bir organdan kaynaklanır.

Hıçkırık nasıl giderilir?

Hıçkırığı durdurmak için iki temel yaklaşım vardır.Birincisi vücuttaki sinirleri aşırı yükleyerek sinirlerin dikkatini dağıtmak. İkincisi ise sindirim sistemindeki dengesizlikleri rahatlatmak gerekir.

-Tatlı bir şeyler yemelisiniz;Evet yanlış duymadınız, hıçkırmaya başladığınız an koca bir kaşık bal veya şeker'i dilinizin arka tarafına doğru gelecek şekilde yiyorsunuz.

-Dil çekmek: Dilinizi tutup çekip (sağa sola da oynaratak) dil üzerindeki sinirleri aktive edip hıçkırığı azaltabilir.

-Gıdıklamak: Gıdıklandığınız an sinirlerinizin üzerine ciddi miktarda yük binecektir. Yine aynı mantıkla bu da hıçkırığı azaltır.

- Kulakları tıkamak Merkezi sinir sisteminin duyuları ilgilendiren en önemli sinirlerinden birisi olan Vagus Siniri"nin bir uzantısı kulağa kadar gelmektedir.

-Korkutmak: Beklemediğiniz bir anda birisi sizi korkutursa bu vücuttaki tüm sinirleri alarm durumuna geçireceğinden bu da hıçkırmakla meşgul beynin dikkatini dağıtarak hıçkırığı azaltacaktır.


Saat: 17:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.