Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Hayvanların dişleri neden çürümez? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/77530-hayvanlarin-disleri-neden-curumez.html)

Gulfem 16.12.2013 08:59

Hayvanların dişleri neden çürümez?
 
Hayvanların dişleri neden çürümez?


Hayvanların da dişleri çürüyebilir. Ama bu sorun daha çok doğal yaşamından kopmuş hayvanlar için geçerlidir. Hayvanat bahçelerinde ya da evde beslediğimiz bazı hayvanlar diş çürümesi sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Örneğin diş taşı köpeklerin dişlerinde çürümeye yol açan unsurlardan biridir. Diş taşı gibi, dişlerde sararma, plak oluşumu gibi sorunlar, özellikle yaşla birlikte ortaya çıkar ve köpeğin dişlerini yitirmesine dahi neden olabilir.

Ancak diş çürümesi, en çok insanı rahatsız eden bir sağlık sorunudur. Diğer hayvanlar, doğal yaşamda, doğaları gereği bu sorunla başa çıkabilirler. Örneğin sürüngenlerde dişler yaşam boyunca yenilenir. Bu yenilenme üç farklı biçimde gerçekleşir. Kertenkelelerde yeni dişler işlev gören dişlerin altında (yılanlarda arasında) ve dil tarafından oluşturulur. Yeni diş büyüme sırasında öne itilerek önünde bulunan eski dişin yerini alır. Timsahlardaysa yedek dişler, işlev gören dişlerin dibinde gelişir. Büyümesini tamamladığında, kökü bütünüyle erimiş olan kendisinden önceki dişin tac kısmı bu yeni diş üzerine oturur. Böylece yılan, timsah, kertenkele gibi hayvanlar diş çürümesi diye bir sorun yaşamazlar.

Tubitak dengilerinden alınmıştır.

FeCr 16.12.2013 09:38

Cevap: Hayvanların dişleri neden çürümez?
 
Faydalı bilgilendirme için teşekkürler..
Fizyolojik birçok hastalığın sebebi psikolojiye bağlıdır bunu biliyoruz..zaten bu bilgi de sorunun cevabını kendiliğinden veriyor.
Hayvanlar psikoloji var elbette..yalnız stres yok,bunalım yok,terkedilmek,ümitsizliğe düşmek,yeni bir hayat için düşünüp durmak,didindikçe batmak ve bunu görmek zorunda olmak yok,sabretmesi gereken bin bir türlü zorlu yollar yok..vas. çoğaltılabilir.İnsanı yıkan bedendeki küçük arızalar değil,bunları meydana getiren psikolojik çöküntülerdir..

Büyükler ne der;duvarı nem,insanı gam yıkar.

Tekrar teşekkürler paylaşım için

idealist 16.12.2013 09:58

Cevap: Hayvanların dişleri neden çürümez?
 
Sigara, kahve, çay tüketmediklerinden de olabilir...:) Hiç bir zararlı alışkanlık yok...:D


Saat: 21:06

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.