Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Doğaya olan etkilerimiz ve zararlarımız ortaya çıktı: Manufactured Landscapes (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/77749-dogaya-olan-etkilerimiz-ve-zararlarimiz-ortaya-cikti-manufactured-landscapes.html)

Sultan ŞAH 16.12.2013 18:46

Doğaya olan etkilerimiz ve zararlarımız ortaya çıktı: Manufactured Landscapes
 
Doğaya olan etkilerimiz ve zararlarımız ortaya çıktı: Manufactured Landscapes
(İmal edilmiş yer yüzü şekilleri)

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Edward Burtynsky'nin, çarpıcı fotoğrafları aynı anda hem çok güzel olmayı, hem de inanılmaz derecede korkutucu olmayı başarabiliyor...


Edward Burtynsky'nin, çarpıcı fotoğrafları aynı anda hem çok güzel olmayı, hem de inanılmaz derecede korkutucu olmayı başarabiliyor. Film yönetmeni olan Jennifer Baichwal ise, Edward Burtynsky'nin fotoğraflarının arkasındaki, estetiği ve konsepti yakalamayı başarabilmiş ve Edward Burtynsky'nin sarsıcı fotoğraflarını, son belgesel filmi olan Manufactured Landscapes filminde kullanmış. Bu film, Seattle Film Festivali'nde gösterildi ve izleyenlere Edward Burtynsky'nin fotoğraflarını, Jennifer Baichwal'ın estetik gözünden ve Peter Mettler'in sanat dolu sinematografisinden sundu. Edward Burtynsky'nin çalışmaları, insanların hareketlerinin ve yaptıklarının, Dünya'yı nasıl etkilediğini öyle çarpıcı ve kritik bir şekilde anlatıyor ki, Edward Burtynsky 2005 yılında bu çalışmaları için, TED Prize ödülünü kazanmış.
Ayrıca, görsel unsurlar ise göz için oldukça yorucu şeyler içeriyor. Her kare, muazzam büyüklükte bir korku, hayal kırıklığı, güvensizlik ve endişe duygularını uyandırıyor. Tüketici ürünlerinden oluşan artıkların, bitkiler gibi yükselmesinden, devasa bir geminin yapılması ve parçalanması için harcanan kaba kuvvete kadar, fotoğrafların hepsi baştan aşağı Edward Burtynsky kokuyor.
İnsanların doğa üzerindeki etkileri ve zararlarından oluşan bu tur, Jennifer Baichwal'ın yorumlarında da belirttiği gibi politika ile alakalı bir şey değil. İnsanoğlunun doğa ile çatışıp, çarpışmasını anlatan bu resimler, herkesin görüp düşünebilmesi için orada öylece duruyor. Gittikçe endüstrileşen Dünya'mızın etkileri, açıkça ortada bulunuyor. Bu resimlere hiçbir doğru ya da yanlış eklenmiş değil. Sadece olanlar bulunuyor. Filmin yönetmeni Jennifer Baichwal; filmin kutuplaşmaya neden olmadan arada, bir iletişim oluşturmasını umduğunu; filmin hiçbir şekilde belli bir düşünce tarzıyla hareket etmeniz gerektiğini söylemediğini; bu çalışmanın kaynağını, birden çok anlama gelme olgusunun oluşturduğunu söylüyor.
Bu film; gittikçe sanayileşmiş Dünya'nın, hem girdileri hem de çıktıları etrafında, bir farkındalık, dikkat doğuruyor. Maden yaparak çıkarılan metallerden, burada çalışan maden işçilerine ve ortaya çıkan bir sürü atık yığınlarına kadar; materyal ihtiyaçlarımızı karşılamak için doğal ve insancıl sermayemizi her geçen gün eritiyoruz ve farkında olmadan büyük bir bedel ödüyoruz. Bu filmi bir şekilde edinmeye çalışın. Bu film, kolektif tüketiciliğimizin Dünya üzerinde nasıl bir etki oluşturduğuna dair, size yepyeni bir perspektif, bakış açısı kazandıracaktır.


Saat: 13:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.