Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Wi-Fi'deki tehlikenin farkında mısınız (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/79253-wi-fideki-tehlikenin-farkinda-misiniz.html)

Ela 21.12.2013 16:08

Wi-Fi'deki tehlikenin farkında mısınız
 
Wi-Fi'deki tehlikenin farkında mısınız?




Danimarkalı lise öğrencileri, gözlemlere dayanan deneyleriyle Wi-Fi sinyallerinin bitkileri öldürdüğünü tespit etti.

North Jutland bölgesindeki Hjallerup Okulu’ndan dokuz kız öğrenci, geceleri baş uçlarına cep telefonlarını koydukları zaman uyuyamadıklarını fark etti. Okulda beyin dalgalarını takip eden donanım bulunmadığı için, öğrenciler dana geleneksel bir yöntemle deney yapmaya karar verdi.

Öğrenciler, cep telefonlarıyla aynı dalgaboyunda mikrodalga radyasyon yayan Wi-Fi router cihazının yanına, altı kap bahçeteresi tohumu yerleştirdi. Ayrıca, Wi-Fi router bulunmayan bir odaya da altı tohum dolu kap konuldu. İki ayrı odadaki tohumlar, yeterli oda sıcaklığı, nem ve güneş ışığına tabi tutuldu.

Aradan 12 gün geçtikten sonra, Wi-Fi sinyallerinden bağımsız tohumların yeşerdiği görülürken, Wi-Fi’a maruz kalan tohumların kahverengi renge büründüğü, çürüdüğü hatta mutasyon geçirdiği görüldü.

EK ARAŞTIRMALAR GEREKLİ


Horsevad, ‘öğrencilerin farklı gözlem grupları için aynı şartları sabit tutmakta büyük çaba gösterdiğini ve nem, sıcaklık gibi faktörlerin sürekli ölçüldüğünü’ belirtti.

İsveç’in Karolinska Enstitüsü’nden Olle Johanssen ve Londra Imperial College araştırmacısı Dr. Andrew Goldsworthy, araştırmanın önemli olduğunu ifade ederken, aynı deneyin laboratuvar şartlarında tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Kız öğrenciler, çalışmalarıyla Danimarka bilim fuarında ödül almaktan geri kalmadı.

Sultan ŞAH 21.12.2013 16:13

Cevap: Wi-Fi'deki tehlikenin farkında mısınız
 
Ölümümüz Wi-Fi'den olsun. :hhhz:


Saat: 10:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.