Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Dünya'nın En Geniş Film Kamerası Arşivi Rekoru (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/79268-dunyanin-en-genis-film-kamerasi-arsivi-rekoru.html)

Sultan ŞAH 21.12.2013 17:05

Dünya'nın En Geniş Film Kamerası Arşivi Rekoru
 
Dünya'nın En Geniş Film Kamerası Arşivi Rekoru

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dimitris Pistiolas'ın özel Film kamerası koleksiyonu Guiness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı.


Geçtiğimiz aylarda emekli postacı Dimitris Pistiolas'ın özel Film kamerası koleksiyonu Guiness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı. Pistiolas Dünya'nın en geniş özel kamera arşivine sahip. 937 eski farklı model ve projektörü var. Kameralarını evinin bodrum katında saklıyor. Bodrum katı adeta bir müze gibi, duvarları kameralar kaplıyor.
78 yaşındaki Pistolas, ilk kamerasını aldığında 15 yaşındaydı ve bir daha kendini durduramadı, sürekli kamera satın almaya başladı.
Dimitris: "Ne zaman yeni bir kamera alsam kendimi küçük bir çocuk gibi mutlu hissederim. Sanki Noel zamanı alınan hediyeler gibi... Yeni aldığım bir kamerayı, restore etmeden koleksiyonuma eklemem." Diyor.
Londradaki Sinema Müzesi direktörü Ronalt Grant, böyle bir koleksiyona sahip olmak, hem para hemde çok zaman alabilecek birşey diyor.
Grant:"Bu size zaman içinde bir sürü şey kazandırır. Bilgi ve tabii ki hafıza. Bir kaç yüz kameradan sonra, yeni bir kamera görüp, acaba ben bunu almış mıydım? Diye sorarsınız. Bu tip kameraları, herhangi bir dükkandan satın alamazsınız, açık artırmalara girmeniz gerekir." Dedi.


Saat: 02:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.