Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Dünyada Cengiz Han’ın 16 milyon torunu var (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/84785-dunyada-cengiz-han-16-milyon-torunu-var.html)

YeşiL6 13.01.2014 15:25

Dünyada Cengiz Han’ın 16 milyon torunu var
 
Dünyada Cengiz Han’ın 16 milyon torunu var

Dünyada Cengiz Han’ın 16 milyon torunu var

Almatı’da düzenlenen Cengiz Han konulu bilimsel kurultayda dünyada Cengiz Han’ın 16 milyon torunu olduğu, her 100 Kazak’tan birisinin Cengiz Han’ın soyundan geldiği kaydedildi.

Dünya Cengiz Han Akademisi Başkan Yardımcısı Maral Tonpiyev, 2014 yılında Kazakların Çungarlarla asırlık savaşını anlatan “Kıpçak Çölünün 10 Büyük Savaşı” adlı kitabını çıkaracağını bildirdi. Maral Tonpiyev, 26 Aralık 2013 tarihinde Almatı’da düzenlenen Cengiz Han konulu 2. Türk Dünyası Bilim Kurultayında yaptığı konuşmada “Aralarına benim de olduğum araştırmacılar bir buçuk yıl içinde 25 araştırma gezisi gerçekleştirdi ve toplam 25 bin kilometrelik bir mesafeyi aştı, birkaç bin fotoğraf çekti. Bu kadar bilgi bir eserin hazırlanması için yeterlidir” diye kaydetti.

Zaman geçse de Cengiz Han’ın bilim adamlarını ilgilendirmeye devam ettiğini kaydeden Maral Tonpiyev, “Birçok insan onun acımasız bir barbar olduğunu düşünüyor. Bir taraftan bakılırsa gerçekten de öyle, ama diğer taraftan huzur ve barışa kavuşmak için önce ortak kanunlar kullanılan tek devlet kurulmalıdır. Öyle de oldu. Daha birçok araştırma yapmamız gerekiyor. Örneğin, Cengiz Han’ın ekonomik mirası henüz incelenmemiştir” dedi.

Kurultayda konuşan Şecere Araştırma Merkezi Müdürü Gizat Tabuldin, İngiltere, Avustralya, Fransa, Ermenistan, Rusya, ABD ve hatta Tunus olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde Cengiz Han soyundan olan insanlar yaşadığını kaydetti.

Gizat Tabuldin, “Bu ülkelerdeki meslektaşlarımla iletişimdeyiz ve onlar bize insanların Cengiz Han soyundan olduklarını kanıtlayan DNA testlerinden geçtiğini yazıyor. Gen değişmez bir bileşimdir ve bir kez ortaya çıkınca hiçbir zaman kaybolmuyor. Cengiz Han’ın birçok cariyesi vardı, bu nedenle onun torunları herhangi bir milletten olabilir” dedi.

Gizat Tabuldin, farklı ülkelerden bilim adamlarının topladığı verilere göre dünyada 16 milyon insan Cengiz Han soyundan geliyor. Kazakistan’da da her 100 kişiden biri Cengiz Han genlerini taşıyor.

Kırım Haber Ajansı


Saat: 18:56

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.