Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Bunları Biliyor musunuz ? (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   5 Dakikada Türk Tarihi (Animasyon) (https://www.forumaski.com/bunlari-biliyor-musunuz/94065-5-dakikada-turk-tarihi-animasyon.html)

Asi Ruh 28.02.2014 09:17

5 Dakikada Türk Tarihi (Animasyon)
 
5 Dakikada Türk Tarihi


FeCr 28.02.2014 12:47

Cevap: 5 Dakikada Türk Tarihi (Animasyon)
 
Keşke başlığın içi az da olsa doldurulsaydı..

Türk tarihini 1071 den başlatmışlar..yanlış.Sadece bu topraklar üzerinde en az 7000 yıllık bir Türk kimliği var,biraz daha eskilere gidersek 9000 yıllık bir tarihimiz var ki bu bilinen tarihi vesikalara göre.Bilinmeyenleri de var.

Sanki bu topraklara sonradan misafir olarak gelmişiz de sonradan yerleşmişiz gibi bir algı yaratıldı yıllardır,on yıllardır ve yüzyıllardır.Bu,batının bizi görmek istediği konum.Bizleri bu toprakların işgalcisi olarak tanıtmak istediler ki hem işgallerine gerekli zemin hazırlansın hem de Türk genci,kendi kökünü 900 yıldan ibaret sansın.

...
'Bu memleket, Dünya'nın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne yedi bin senelik (en aşağı), bir Türk Beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, Güneş oldu. Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, Dünya'yı aydınlatan Güneş'tir'

Mustafa Kemal





Teşekkürler paylaşım için


Saat: 01:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.