Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Çocuk Masalları (https://www.forumaski.com/cocuk-masallari/)
-   -   Tırtılın Ayakları (https://www.forumaski.com/cocuk-masallari/91499-tirtilin-ayaklari.html)

Jineps 20.02.2014 12:28

Tırtılın Ayakları
 
Tırtılın Ayakları

Tırtılın ayakları çoktu. O bunu hiçbir zaman sıkıntı yapmıyordu. Çekirgenin 4 ayağı vardı. Hele iki tanesi ne güzel zıplamasına vesile oluyordu. Zıp oraya zıp buraya...tırtıl ne güzel ayaklarım çok ama bu büyük bir sorun değil diyerek yoluna devam ederken kendisine doğru gelmekte olan iki ayaklı tavuğu gördü. Amanın ayakları birbirine dolandı durdu. Ayak sayısının çokluğu koşmanında çok olacağını göstermiyordu. Tavuk yaklaştı yaklaştı..birden tavuğu dört ayaklı tilki yakaladı. Tilkinin ayak sayısı tavuğunkinden fazlaydı ve bu çokluk ayak sayısının çokluğunun koşmanında çok olabileceği anlamına geliyordu.


- O halde sorun bende mi dedi tırtıl. İşin işinden çıkamaz oldu tırtıl.bir çok hayvana göre ayak sayısının çok olması sebebiyle sevinirdi hep tırtıl ama şimdi onu üzüntüye sevk edende ayak sayısının çokluğu oldu.

Yoluna devam etti. Bir dereyle karşılaştı. Deredeki balıkların ayakları yoktu ama ne güzelde gidiyorlardı suyun içinde..o zaman sorun ayaklar değil dedi. Sorun yok aslında doğru olan bu işleyiş zaten ...denge düzen sadece ayaklardan ibaret değil azlık çokluk bu dengenin elemanları...ayaklar gözler eller.. herbiri faklı farklı ama güzellik bu dağıtımda saklı...

Mutlu olmuştu tırtıl çokluğa değil var olandaki güzelliği görebildiği için..


Saat: 03:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.