Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Kerevizli Piliç Çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Kerevizli Piliç Çorbası konusu , Kerevizli Piliç Çorbası Malzemeler • 1-1,5 kg. yarım piliç • 2 adet soğan, dörde bölünmüş • 2 diş sarımsak, doğranmış • 2 adet havuç, doğranmış • 2 pırasa, dilimlenmiş • ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.04.2014, 22:57   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kerevizli Piliç Çorbası



Kerevizli Piliç Çorbası



Malzemeler
  • • 1-1,5 kg. yarım piliç
  • • 2 adet soğan, dörde bölünmüş
  • • 2 diş sarımsak, doğranmış
  • • 2 adet havuç, doğranmış
  • • 2 pırasa, dilimlenmiş
  • • 2 kereviz adet kereviz yaprağı, doğranmış
  • • 1 yemek kaşığı targon
  • • 75 gram tereyağı
  • • 50 gram sade un
  • • 2 yumurta sarısı
  • • 125 ml krema
  • • Tuz ve karabiber
  • • 1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
Tarif
  • Tencereye piliç etini koyup su ile doldurun. Soğan, sarımsak, havuç, pırasa ve kerevizi ekleyin, kaynamaya bırakın. Targon ekleyin ve kapağını kapatıp ağır ateşte etler pişene kadar bir buçuk saat pişirin. Daha sonra ateşin üzerinden alıp etlerin derilerini soyun ve doğrayın. Etlerden arta kalan suyu süzgeçten geçirip ayırın. Temiz bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip karıştırın. İyice kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin, süzülmüş et suyunu da ekleyip, ağır ateşte pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin. Yumurta sarılarını ve kremayı ise ayrı bir kapta çırpıp, bu karışıma ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyun, derileri alınmış ve doğranmış etleri ateşte pişen karışıma ilave edin, maydanoz serpip servis yapın. Tavuk çorbasının kremi: Tereyağı ve un karışımının renklenmemesi için, 1 dakikadan fazla olmamak kaydıyla pişirin. Yumurta sarılarını kremaya servisten hemen önce ekleyin.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:36