Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Portakallı Sebze Çorbası Tarifi

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Portakallı Sebze Çorbası Tarifi konusu , Portakallı Sebze Çorbası Tarifi Malzemeler ½ kg havuç (4-5 adet) 1 adet küçük boy kereviz 1 adet orta boy patates 1-2 dal kereviz sapı 1 adet defne yaprağı 1 çorba ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.09.2015, 23:27   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Portakallı Sebze Çorbası Tarifi



Portakallı Sebze Çorbası Tarifi






Malzemeler

½ kg havuç (4-5 adet)
1 adet küçük boy kereviz
1 adet orta boy patates
1-2 dal kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ tercihen zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş tozu
½ çay kaşığı köri
½ çay kaşığı zencefil tozu
½ çay kaşığı kimyon
500 ml tavuk suyu ( 2+ 1/2 su bardağı)
300 ml portakal suyu ( 1 +1 2 su bardağı)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Sıcak su

Üzeri için

İnce kıyılmış dereotu
Bir kutu krema ya da süzme yoğurt
½ portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Havuç patates ve kerevizin kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın.Tencereye aldığınız sebzeleri 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yaklaşık 5 dakika karıştırarak pişirin.2+ ½ su bardağı tavuk suyu yerine dilerseniz aynı miktar sıcak su içerisinde tavuk bulyon eriterek tavuk suyu elde edebilirsiniz.Tavuk suyunu portakal suyunu defne yaprağını kereviz sapını ve baharatları tencereye ilave edin.Dilediğiniz miktarda tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 30 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Sebzeleri yumuşamış çorbayı blender ile pürüzsüz ipeksi bir kıvama gelinceye kadar çekin.Kıvamını dengelemek için azar azar kaynar su yada tavuk suyu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.İnce kıyılmış dereotu taze çekilmiş karabiber ve krema ya da süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.Dilerseniz 1 tatlı kaşığı tereyağını ½ portakal kabuğu rendesi ile aromalandırıp (tereyağı köpürünceye kadar birlikte pişirip) çorba üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Behice
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:19