Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
facebook bağlan


Köfteli Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Köfteli Kremalı Patates Çorbası Tarifi konusu , Köfteli Kremalı Patates Çorbası Tarifi Malzemeler 500 gram çiğ et kemiği 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet küçük kereviz 1-2 adet yer elması 1 adet et bulyon tablet ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.09.2015, 23:53   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Köfteli Kremalı Patates Çorbası Tarifi



Köfteli Kremalı Patates Çorbası Tarifi





Malzemeler

500 gram çiğ et kemiği
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük kereviz
1-2 adet yer elması
1 adet et bulyon tablet
4 adet orta boy patates
6 su bardağı et suyu (ya da su)
200 gr. kuzu kıyma
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı rendelenmiş patates
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
4 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvı yağ
4 yemek kaşığı taze soğan (servis için)

Hazırlanışı

Bir tarafta kıyma, rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan, patates ,haşlanmış pirinç ve galeta ununu bir tabakta birleştiriyoruz ve yoğuruyoruz.İçine tuz, kimyon ve karabiber ekliyoruz.Yoğurduktan sonra 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Çıkarıp fındık büyüklüğünde köfteler elde ediyoruz, yağda kızartıyoruz.Kağıt havluyla fazla yağını alıyoruz.Patateslerin kabuklarını soyup küçük parçalara bölüyoruz.Bir tencerenin içinde bulyonla ya da et suyuyla haşlıyoruz.Bulyon koyacaksanız bir tablet ve 6 su bardağı su et suyu kullanacaksanız.6 su bardağı et suyu koyun.Haşlanan patatesleri blenderdan geçirin.Tuz ekleyip ocağa tekrar koyun.Yoğunluğunu kendi zevkinize göre ayarlayın.Eğer çok yoğun çorbadan hoşlanmazsanız kaynamış su ekleyip kendinize uygun hale getirebilirsiniz.Kaynayan çorbanın içine kremayı yavaş yavaş ekleyin, eklerken mutlaka karıştırıyoruz.Tuz ekliyoruz.En son kızarmış köfteleri de ekliyoruz.Bir dakika daha kaynattıktan sonra servise hazırdır.Servis yaparken tabağın üstüne incecik doğranmış taze soğan koyuyoruz.

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Behice, mehmet20, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:07