Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Kurşun Aşı Çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Kurşun Aşı Çorbası konusu , ...


Like Tree2Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By Brisingr

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.01.2016, 14:53   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Talking Kurşun Aşı Çorbası

Kurşun Aşı Çorbası

kayseri yöresel çorbalar, kurşun aşı çorbası, kurşun aşı çorbası nasıl yapılır, kurşun aşı çorbası tarifi




Et sevmeyenler için ideal bir lezzet. Yeşil mercimek.. Hem besleyici, hem de lezzetli bir çorba. Kayseri'nin en sevilen çorbalarından bir tanesi

Malzemeler :

1 Su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1. 5 su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1. 5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk bulyon ( isteğe göre)

Köftesi İçin:

1. 5 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1. 5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı :

Bu yemek yöresel, Kayseri iline ait çok sevilen bir çorbadır. Akşamdan nohut ıslatıp haşlanır. Mercimeklerde haşlanıp hazır edilir. Bulgur ve irmiği 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası, kimyun, pul biber ve tuz ekleyip iyice yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler yapılıp yuvarlanır. Tencereye 1 adet soğanı kıyıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Üzerine domates salçası, kırmızı toz biber koyup karıştırılır. 7 su bardağı sıcak su koyup içine yaptığımız köfteleri döküp kaynatırız yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip tuzda ilave ederiz isteğe göre tavuk bulyon koyup 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp başka bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eritip nane ilave edip çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun


Brisingr beğendi.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 02.03.2016, 14:05   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurşun Aşı Çorbası


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.11.2016, 19:42   #3 (permalink)
Iron Lady

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurşun Aşı Çorbası

Bizde buna yuvalama deniyor
Ekşili hoş tadı

Papatya beğendi.
__________________


.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

Pamuk

Brisingr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 19:40