|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Çeneçarpan Çorbası (Tekirdağ) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
18.01.2017, 12:08 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Çeneçarpan Çorbası (Tekirdağ) Çeneçarpan Çorbası (Tekirdağ) Çeneçarpan çorbası, ana malzemesinde elde açılmış hamur ve süt bulunan besleyici bir çorbadır. Bu çorba bir Tekirdağ mutfağı çorbası olarak kayda geçirilmiştir. Yörede mutfağın karakterinin önemli öğeleri olan süt ve hamur işinin bir arada kullanıldığı, oldukça lezzetli bir çorbadır. Geleneksel adı "Çeneçarpan Çorbası" olan bu çorba, Trakya yöre mutfağında üç aşağı beş yukarı benzer bir tarifle hazırlanan [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ile benzerlik gösterir. Rumeli ve Trakya mutfağında çorbaların çoğunda yer alan limonlu-yumurtalı terbiyeye "Çeneçarpan Çorbası"nda da raslıyoruz. Bu terbiye usulü çorbayı Tekirdağ'a özdeş "Çeneçarpan Çorbası" ismiyle müsemma hale getirerek, yörede raslanan diğer sütlü hamur çorbası tariflerinden ayrıştırır. Temel tarife ilave olarak limonlu-yumurtalı terbiyeye yer vermeyip, sadece üzerine gezdirilen kuru nane ile servisi ise çorbayı Kırklareli yöre mutfağına has [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] haline dönüştürüverir. Trakya'nın bazı kesimlerinde üzerine toz kırmızıbiber gezdirilerek servis edildiğine raslarız. Malzemeler :
Hazırlanışı :
|
27.09.2017, 15:28 | #2 (permalink) |
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Çeneçarpan Çorbası (Tekirdağ) teşekkürler |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |