Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar


Yılbaşı Çorbası

Çorbalar kategorisinde açılmış olan Yılbaşı Çorbası konusu , Y ılbaşı Ç orbası Malzemeler 1 KEREVİZ 1 HAVUÇ 150 GR ISPANAK 1 FİNCAN ET SUYU 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT 1 YUMURTA 1 LİMON SUYU 1 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.01.2017, 12:09   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yılbaşı Çorbası



Yılbaşı Çorbası






Malzemeler

  • 1 KEREVİZ
  • 1 HAVUÇ
  • 150 GR ISPANAK
  • 1 FİNCAN ET SUYU
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 1 LİMON SUYU
  • 1 KAŞIK YAĞ
  • 50 GR KAŞAR RENDE
  • TUZ-KARABİBER
  • TOST EKMEĞİ(YILDIZ-AY ŞEKLİNDE KESİLMİŞ)
Hazırlanışı
  • Ekmekleri çam ağacı, kalp, yıldız, v.s şeklin dekesin.
  • Üzerine yağ sürüp, onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün.
  • Üzerine rende kaşarı serpip,220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin.
  • Diğer tarafta. Bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.
  • içine 1 kaşık yağ, rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun.
  • İyice kaynayınca et suyunu ilave edin.
  • Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın.
  • 1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin.
  • 1 kaşık yoğurt,1/2 limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Sonra bu karışımı, kaynamakta olan çorbaya ilave edin.
  • Kaynayıp iyice koyulaşınca, üzerine ekmekleri (yüzer gibi) koyup, servis edin.
  • Afiyetler….

__________________
Ravza isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.09.2017, 15:27   #2 (permalink)
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yılbaşı Çorbası

teşekkürler

batyes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 16.09.2018, 00:37   #3 (permalink)
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yılbaşı Çorbası

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
20-25 adet tarhana (tarifi için tıklayın)
2-3 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
tuz
üzeri için;

tereyağı
kuru nane
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
Kuru tarhanalar sabahtan ıslatılarak kapağı kapatılır ve iyice yumuşayıp şişmesi için en az 4-5 saat bekletilir.
Daha sonra elle veya tahta bir kaşıkla güzelce ezilir.
Az daha su ilave edilip ocağa alınır, kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.
Yaklaşık yarım saat kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohutlar, sarımsak eklenir, tuzu kontrol edilir (tarhana da tuzlu olabilir).
10-15 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Sila Metin isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:28