|
Çorbalar kategorisinde açılmış olan Konya Usulü Bamya Çorbası konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
08.02.2013, 11:37 | #1 (permalink) |
| Konya Usulü Bamya Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı tepeleme kuru çiçek bamya 2 adet soğan 150 gr minik doğranmış kuşbaşı et 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası 5 su bardağı su 1 limonun suyu tuz Tarif: Bamyaları bir bez arasında ovalayıp kılçıklarının dökülmesini sağlayın. (ben su bardağına basa basa dolduruyorum bamyaları dolu dolu oluyor yani) Tencerede bir miktar suyu kaynatın tuz ve limon suyu ekleyip bamyaları yumuşayana kadar 5-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin. Bamyaları nazikçe iplerinden sıyırın. Minik doğranmış etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Yağları ve incecik kıyılmış soğanı ekleyin, soğanlar iyice ölene kadar kavurun. Salçayı ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5 su bardağı sıcak suyu dökün. Etleri bir süre kaynatın. Kontrol edin etler iyice yumuşamışsa bamya ve limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte özleşene kadar 35-40 dakika pişirin.
__________________ |
08.02.2013, 12:04 | #2 (permalink) |
Acılarımı örtmeye çalışan Ağır işçilerdir | Cevap: Konya Usulü Bamya Çorbası bayılıırıımmm
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |